Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 142408 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Burg 2-6 (Oudenaarde)
Nummer 2-4. Imposant laatclassicistisch hoekhuis met Burgschelde, gebouwd door J. Van der Meeren circa 1791 in plaats van een ouder gebouw. In de tweede helft van de 19de eeuw woning van geneesheer De Graeve. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels van respectievelijk zeven en zes traveeën en drie bouwlagen afgedekt door schilddaken, nu met dakkapellen. Op hoekpenant beeldnis. Nummer 6. Aangebouwde woning van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 142415 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

De La Kethulleplein 3 (Oudenaarde)
Als vierkanthoeve reeds weergegeven op de Ferrariskaart. Hoeve circa 1850 vergroot of nagenoeg geheel herbouwd. Deels gekasseid rechthoekig erf met zijdelings aan de straat palend hoog boerenhuis van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak. Vrijwel ongewijzigde bedrijfsgebouwen, eveneens van anderhalve bouwlaag en onderkelderd bakstenen koetshuis en wagenhuis.


ID: 142416 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

De La Kethulleplein 4 (Oudenaarde)
Pastorie met voortuintje en diepe, zijdelings aan de zuidkant van het kerkhof grenzende achtertuin. Volgens archiefstukken circa 1774 nieuw opgerichte pastorie, in 1841 vernieuwd en verhoogd met een bovenverdieping. Links aangebouwde voormalige zondagsschool. Onderkelderd gewit bakstenen gebouwtje van één verdieping onder zadeldak, gedateerd 1902. Gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 142430 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diepenbeek 6 (Oudenaarde)
Hoeve, circa 1840-1870 uitgebaat als hofstede en herberg en later uitgebreid. Verankerde baksteenbouw met tandlijst en gewitte erfgevel, met uitzondering van boerenhuis, onder pannen zadeldaken, waarvan ten westen boerenhuis en schuur in L-vorm onder één afgewolfd zadeldak. Dwarsschuur met rechts poortingang met rechts een beeldnis met een Sint-Antoniusbeeldje.


ID: 142450 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Duytstraat 5 (Oudenaarde)
Hoeve achterin behaagde oprit met jonge populieren. U-vormige hoeve opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw met latere aanpassingen. Geelgeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, vijvertje op vroegere mestvaalt. Kapelletje aan begin van de oprit met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in nis.


ID: 142458 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Edelareberg (Oudenaarde)
Kapel gelegen over de gracht naast het hek van nummer 39, gebouwd eind 19de eeuw. Roodgeschilderde wegkapel met puntgevel onder zadeldak.


ID: 142453 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Edelareberg 61, 59A, 59C, 61A-B (Oudenaarde)
Gebouwen met L-vormige opstelling, volgens documenten in het klooster opgericht in 1897; nieuwe vleugel, vermoedelijk de nog bestaande neogotische vleugel, van 1902. Aan de straatkant afgesloten door bakstenen muur voorzien van drie rondboognissen met reliëfs met staties van de kruisweg, daterend van 1902. Zuidwestelijke vleugel, aan de Kerklosstraat, in de vorm van twee burgerhuizen van vier traveeën en twee bouwlagen onder verspringende zadeldaken, daterend uit eind 19de eeuw.


ID: 142459 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Eineplein (Oudenaarde)
Georiënteerde, in kern romaanse collegiale kerk met crypte en omringend ovaalvormig onderverdeeld kerkhof, volgens het tracé van de middeleeuwse omgrachting. Op het kerkhof, open Calvariekapel wellicht uit de 18de eeuw onder schilddak met kruisbeeld boven imitatierots en aan weerszij een laag muurtje en twee taxusbomen. In 1882 werd een nieuw bakstenen knekelhuis ten noordoosten op het kerkhof opgericht.


ID: 142481 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Einestraat 40 (Oudenaarde)
Achterin gelegen kloostergebouwen ingeplant omheen een binnentuin met twee lange, haakse bakstenen vleugels en hoofdgebouw achteraan, aan de binnentuinzijde met aanleunende kloostergangen van circa 1670 bij de inrichting als zwartzusterklooster. Westvleugel met oude kern van 1513, zie stichtingsdatum van het Sint-Michielshospitaal. Kapel en oostvleugel overwegend daterend uit de tweede helft van de 17de eeuw met aanpassingen in de 18de eeuw en het derde kwart van de 19de eeuw. Noordelijke hoofdvleugel met mogelijk zeer oude kern van vijf + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Calvarie van 1870 in binnentuin. Huidige kapel aan de straat grotendeels aangepast in neogotische stijl vanaf 1860 onder impuls en begeleiding van architect Jean-Baptiste Bethune.


ID: 142496 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Enameplein (Oudenaarde)
Marktkruis ter hoogte van de kerkhofingang en pastorie tussen het groot en klein grasveld van het plein. Hardstenen kruis met zware achtzijdige sokkel vooraan met jaartal 1778, op twee achtzijdige voetplaten. Kruis zelf uit 19de eeuw met stralenkrans en decoratieve beëindiging van de kruisarmen.