Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 120051 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schriekdreef 39 (Meise)
Hoeve met losse bestanddelen uit de vroege 20ste eeuw, gelegen op een omhaagd perceel in een bocht van de weg ten westen van het centrum van Nieuwenrode, deelgemeente van Kapelle-op-den-Bos. Pal ten zuiden van de hoeve loopt de Birrebeek.


ID: 114316 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Annastraat 33 (Meise)
Eénlaagse constructie van baksteen op een onderbouw van zandsteen afgedekt met zadeldak, behouden oudere kern doch sterk gewijzigd in 19de-20ste eeuw.


ID: 120256 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 25-27 (Meise)
Goed bewaard burgerhuis met typische cementbekleding uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw, vooraf gegaan door een, vandaag geplaveid, voortuintje met uitgewerkt smeedijzeren hek. De woning werd kadastraal ingetekend als 'nouvelle construction' in 1867 in eigendom van landbouwer Petrus Joannes en Anna Verrycken.


ID: 120028 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 61 (Meise)
Neoclassicistische dokterswoning met ommuurde achterliggende tuin, kadastraal geregistreerd in 1879 als 'nouvelle construction' in eigendom van 'Henricus Aloysius Josephus Van Cauwelaert-Lavaux, docktoor'.


ID: 117159 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenhuffelstraat 1 (Meise)
In oorsprong classicistische pastorie van 1807, gelegen ten noordwesten van de kerk. Aan de straat bakstenen afsluitingsmuur, geritmeerd door lisenen en afgedekt door een ezelsrug.


ID: 120044 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Strooistraat 14 (Meise)
Voorbeeld van een oorspronkelijk U-vormige hoeve met vroeg-20ste-eeuws uitzicht, die ondanks aanpassingen en gewijzigde muuropeningen nog beeldbepalend is in de omgeving en getuigt van de voorheen belangrijke agrarische activiteit in het kleine Oppem.


ID: 120518 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zonnelaan 29 (Meise)
Karakteristieke villa uit het begin van de 20ste eeuw, met ruime tuin, waarbij de voortuin langs de straat is afgesloten door een ijzeren hek. De villa werd kadastraal als 'nieuwe bouwing' geregistreerd in 1914 in eigendom van August De Cock-Demayer, landb(ouwe)r Meysse. De villa werd in 1913 in gebruik genomen.


ID: 141286 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Akkerstraat 11 (Melle)
Hoeve van het semigesloten type, naar verluidt vroeger met stokerij en sinds 1898 bloemisterij. In U-vorm opgestelde hoevegebouwen. Oorspronkelijke boerenwoning aan de zuidoostelijke erfzijde, vermoedelijk daterend uit begin 19de eeuw en heden deels omgevormd tot duivenhok. Ten oosten aangebouwde rechthoekige gecementeerde watertoren en met de achterkant aanpalende nieuwe woning uit eind 19de eeuw. Boerenburgerhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met zadeldak. Vroegere schuur met wagenhuis aan de straatzijde.


ID: 141287 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Autostradeweg 5 (Melle)
Eclectische kleine villa, gebouwd circa 1874, als aanhorigheid van het achterliggende - nu verdwenen - Kasteel Schaubosch. Achterin gelegen alleenstaand huis bereikbaar via het overblijvend deel van de kasteeldreef. Toegangshek naar het kasteel op het eind van de dreef: ijzeren hek met ijzeren pijlers tussen twee versierde hardstenen hekpijlers met siervaasbekroning. Merkwaardig L-vormig dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, in een Engels getinte neostijl, namelijk met kenmerken van de tudorstijl.


ID: 141288 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brusselsesteenweg 149 (Melle)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak; jaartal Anno / 1903 op gevelstenen ter hoogte van de kroonlijst. Centrale en licht uitspringende deurtravee verhoogd met een vierkante torengeleding onder een steil schilddak met ijzeren vorstkam en windwijzer. Haaks achter aangebouwde werkmanswoning en werkplaats onder zadeldak, en ten noorden watertoren.