Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 114383 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Weyenberg 5 (Merchtem)
Het Hof ten Berg vormt een historische hoevesite waarvan het huidige gebouwenbestand opklimt tot de 17de-18de eeuw, maar ingrijpende aanpassingen onderging in de 19de en 20ste eeuw.


ID: 141397 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Asselkouter, Houtenmolenwegel, Munteplein, Ruspoel, Torrekensstraat, Zink (Merelbeke)
Het bescheiden dorpscentrum van Munte, met het Munteplein en de Sint-Bonifatiuskerk als kern­, valt op door het vrijwel onverstoord gebleven landelijk uitzicht en zijn bijzonder aan­trek­ke­lijk karakter.


ID: 141400 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Asselkouter (Merelbeke)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn. De bunker bevat één bunkerruimte met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 141401 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Asselkouter (Merelbeke)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 141402 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Asselkouter (Merelbeke)
Belgische bunker, tussen het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze vooruitgeschoven bunker maakte meer bepaald deel uit van de voorste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, waarvan één voorzien van een schietopening voor mitrailleur en een observatiekoepel. De andere bunkerruimte was ingericht voor een mobiel 47mm kanon.


ID: 141398 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Asselkouter 14 (Merelbeke)
Hoeve van het gesloten type uit de 18de eeuw. Voornaamste hoevegebouwen in U-vorm geschikt rondom een haast vierkante binnenplaats. Toegang tussen twee vierkante, bakstenen hekpijlers.


ID: 141403 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bergbosstraat 259, 263 (Merelbeke)
Site met walgracht naast de Hollebeek bestaand uit een vroeger cirkelvormig opperhof omringd door een brede rechthoekige walgracht, met speelgoed of kasteel waarschijnlijk opgericht tussen 1444 en 1625. Huidig kasteel met eenvoudige rechthoekige plattegrond met omgevend park dateert waarschijnlijk uit het midden van de 18de eeuw met latere lichte wijzigingen. Dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën onder afgewolfd zadeldak. Kasteelhoeve ten zuiden van het vroeger neerhof.


ID: 141404 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bergbosstraat 263 (Merelbeke)
Boerenwoning van één bouwlaag en vier traveeën, met zadeldak, uit eind 18de eeuw. Rechts aanleunend dienstgebouw met dwarsschuur en stallen. Verder nog wagenhuis, bakstenen aardappelkelder en kleine bakstenen stallen.


ID: 141405 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bergstraat 16 (Merelbeke)
Kasteel, gebouwd op een zandheuvel in een park met vijver, ter vervanging van een vroeger zomerverblijf dat in de 19de eeuw toehoorde aan Tertzweil-Boucqué. Bak- en natuurstenen kasteel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1899 naar ontwerp van architect J. de Waele. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën op souterrain, onder zadeldak.


ID: 141406 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bergstraat 29 (Merelbeke)
Villa aansluitend bij de cottagearchitectuur, naar verluidt gebouwd in 1926. Grijze en roze bakstenen villa met imitatie vakwerkbouw op de bovenverdieping en een rood pannen zadeldak.