Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 141463 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grepstraat 45 (Merelbeke)
Gedeeltelijk ommuurd langgerekt rechthoekig erf met ijzeren toegangshek in de smalle erfzijde aan de straat. Schuur en aansluitende boerenwoning aan de noordelijke erfzijde met zuidelijk georiënteerde voorgevel; één bouwlaag en negen traveeën met zadeldak, waarschijnlijk met oude kern uit de 18de eeuw.


ID: 141464 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grepstraat 51 (Merelbeke)
Naar verluidt oorspronkelijk twee gekoppelde en zuidelijk georiënteerde boerenarbeiderswoningen, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Heden asymmetrisch dubbelhuis van één bouwlaag en zes traveeën met zadeldak. Pomp en klein afzonderlijk bijgebouw op het voorerf.


ID: 141465 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenstraat 31 (Merelbeke)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevatte een observatiekoepel en twee bunkerruimtes, waarvan één voor de opstelling van een mitrailleur en één voor een 47mm veldkanon.


ID: 141466 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heidestraat 17, 17A (Merelbeke)
Kasteelhoeve van het verdwenen Kasteel Ysebrant de Lendonck. Rondom een rechthoekig erf opgestelde bakstenen hoevegebouwen opgericht circa 1860. Woonhuis met allures van een burgerhuis in een bouwtrant aansluitend bij de landelijke stationsarchitectuur uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag met zadeldak. Lange bedrijfsvleugel aan de tegenover liggende erfzijde.


ID: 141467 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heidestraat 21 (Merelbeke)
Aanhorigheden van een aanvankelijk omgracht speelgoed beschreven in 1774 naar aanleiding van de verkoop ervan. Twee bewaarde vroegere bijgebouwen van het kasteel, paardenstallen met koetshuis en stallen, gebouwd circa 1860 in dezelfde stijl als het gesloopte kasteel. Brede toegang met hek tussen twee vierkante bakstenen pijlers met muur verbonden aan de zijpuntgevels van beide parallelle gebouwen.


ID: 141468 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heiwegel (Merelbeke)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevatte één bunkerruimte met een schietopening voor een mitrailleur.


ID: 141484 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hundelgemsesteenweg (Merelbeke)
Mu7 is een Belgische bunker, die tijdens het interbellum werd opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Muntekouter en bevat één bunkerruimte met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 141485 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hundelgemsesteenweg (Merelbeke)
Mu8 is een Belgische bunker, die tijdens het interbellum werd opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Muntekouter en bevat één bunkerruimte met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 141486 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hundelgemsesteenweg (Merelbeke)
Mu9 is een Belgische bunker, die tijdens het interbellum werd opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Muntekouter en was een bunker tegen directe doorbraak, waarin een vast 47mm kanon stond opgesteld.


ID: 141487 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hundelgemsesteenweg (Merelbeke)
Mu10 is een Belgische bunker, die tijdens het interbellum werd opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Muntekouter en bevat twee bunkerruimtes voor mitrailleur.