Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 168510 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertsdreef 5-9 (Meulebeke)
Ensemble van drie werkmanshuisjes gelegen langs het haakse wegeltje aan de zuidwestzijde van de straat, minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830). De drie huisjes met bijgebouwtje ten zuidwesten en bakhuis ten zuiden zijn in die periode eigendom van ridder Pieter Clemmen uit Gent.


ID: 168512 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bonestraat 80 (Meulebeke)
Gerenoveerde historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw. Erftoegang gemarkeerd door ronde, witgekalkte erfpijlers met gepekte plint, waartussen ijzeren hekken. Losstaande, verankerde bakstenen bestanddelen, witgekalkt met gepekte plint, omheen hoog omhaagd erf. Ten westen, éénlagig woonhuis onder zadeldak. Aan zuidoostzijde bijgebouw en ten zuidwesten begroeide, half ondergrondse aardappelkelder.


ID: 168513 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bonestraat 92 (Meulebeke)
Hoeve waarvan de site opklimt tot minimaal de tweede helft van de 17de eeuw, zie weergave van twee volumes op beboomd erf op een kaart bij het landboek van 1654-1656.


ID: 168516 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosweg 33 (Meulebeke)
Hoeve waarvan het woonhuis in 1857 vermoedelijk als boswachters- of jachtopzienerswoning wordt opgericht in opdracht van de baron van Ingelmunster.


ID: 168519 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggesteenweg (Meulebeke)
Voormalige vlasfabriek met zwingelarij en roterij, volgens kadaster in 1929 gebouwd in opdracht van Cyrille Dumortier.


ID: 168521 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggesteenweg 102-104 (Meulebeke)
Vlashandelaarswoningen, gebouwd in 1950 naar ontwerp van architect Marcel Lambrecht. Bouwheren zijn de Meulebeekse vlashandelaars Adolf en Georges Baekelandt. Vrijstaande dubbelwoonst met laag omhaagde en ommuurde voortuin. Symmetrisch opgevat volume van twee maal drie traveeën en twee bouwlagen onder groot schilddak, met een lijstgevel in rode sierbaksteen met gebruik van natuursteen.


ID: 168518 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggesteenweg 27 (Meulebeke)
Voormalige 19de-eeuwse "Veldschool", later café met thans nog uitgebate feestzaal "Den Toerist". Sober geschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; zwarte Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen, gewijzigd op begane grond door onder meer inbreng van herbergpui; verlaagde deuropening links.


ID: 168520 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggesteenweg 87 (Meulebeke)
Villa met inslag van cottagestijl in laag omhaagde en ommuurde tuin, volgens kadaster in 1938 gebouwd in opdracht van Frans Vandeputte, notaris uit Zwevezele.


ID: 168517 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggesteenweg 9 (Meulebeke)
Volgens kadaster in 1867 gebouwd in de "Veldbosschenhoek" en in de loop der tijd uitgebreid met aanbouwen, waarvan enkele later zijn afgebroken, zie sporen aan de zijgevel. De uitbating wordt nog vóór de Tweede Wereldoorlog gesloten. Eénlagig dubbelhuis van vijf traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen); nieuwe dakkapellen. Verankerde baksteenbouw met gecementeerde, van imitatiebanden voorziene en geschilderde straatgevel.


ID: 168523 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Buysveldstraat 15 (Meulebeke)
Voormalig molenaarhuis behorend bij de "Herentmolen", naar verluidt gedateerd "1774" - net als de meer westelijk gelegen Onze-Lieve-Vrouwekapel - doch vermoedelijk met oudere kern. Volgens kadaster aangepast in 1892 en thans in gebruik als hoeve met recentere bijgebouwen. Hetzelfde jaartal is naar verluidt aangetroffen in het nabijgelegen voormalig molenaarhuis.