Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 168562 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 24 (Meulebeke)
Voormalige beheerderswoning van de brouwerij Vondel, na het overlijden van de stichter Camiel Vande Vondele (Meulebeke, 1862-1929) in 1938 gebouwd voor de beheerder Omer Petit uit Watou, later opgevolgd door zijn zoon Louis Petit. Tegelijk bouwt men een nieuw brouwerijgebouw en de burelen aan de straat. Naar verluidt is het woonhuis een ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge.


ID: 168563 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 25-27 (Meulebeke)
Eenheidsbebouwing volgens kadaster in 1937 opgetrokken in opdracht van apotheker Etienne Wyffels uit Tielt. Enkelhuizen in spiegelbeeldschema van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat.


ID: 168564 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 26 (Meulebeke)
Voormalige brouwerij Vondel, thans Ontmoetingscentrum Vondel, Openbare Bibliotheek en buitenschoolse kinderopvang, een grootschalig en beeldbepalend complex in het dorpscentrum. In de eerste helft van de 19de eeuw bevinden zich op de betreffende percelen een huis met achterliggende brouwerij, tuin en graanmolen aan de zuidoostzijde, weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) en eigendom van de Meulebeekse brouwer Joannes Carpentier.


ID: 168565 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 32-34 (Meulebeke)
Eénlaagsbebouwing minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830), met als toenmalige eigenaar de kinderen van de Meulebeekse koopman Karel De Pontieu, eveneens eigenaar van nummer 36. In 1929 gesplitst in twee woningen en in 1935 uitgebreid met achterliggende aanbouwen.


ID: 168566 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 35 (Meulebeke)
Kleuterschool Sint-Lutgardis, Vrije Lagere School Sint-Amandus (lagere graad) en deelvestiging van de Tieltse schoolgemeenschap De Bron (lagere graad secundair). Schoolcomplex met speelplaats aan de straatzijde afgescheiden door hoog ijzeren hekken. Achterin gelegen langgestrekte hoofdvleugel van drie bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen); brede dakkapellen, deels vervangen door dakvlakvensters.


ID: 168567 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 38 (Meulebeke)
Interbellumwoonhuis met lichte art-deco-inslag, volgens kadaster gebouwd in 1929 in opdracht van de kerkfabriek van Meulebeke. Half vrijstaand enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Roodbakstenen lijstgevel verlevendigd door witgeschilderde banden en omlijstingen in simili.


ID: 168569 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 56-58 (Meulebeke)
Tweewoonst volgens kadaster gebouwd in 1901-1902 door de Meulebeekse landbouwer Camiel Beel, die de in 1826 op het ruime hoekperceel opgerichte stenen graan- en oliemolen, gekend als "Verhammes molen", "Vanhammes molen" of "Beelkens molen", laat slopen omwille van vervallen toestand.


ID: 168572 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 10 (Meulebeke)
Neoclassicistisch burgerhuis, volgens kadaster samen met een naastgelegen pakhuis gebouwd in 1853 voor de Meulebeekse molenaar - later koopman - Joannes Storme. Dubbelhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (nok evenwijdig met straat; zwartgeglazuurde mechanische pannen); nieuw dakvlakvenster. Breed uitkragende, vernieuwde kroonlijst. Lijstgevel met aangepast parement van lichtgele siersteen, gesigneerd "G. DE CAIGNY EMELGHEM".


ID: 168573 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 11 (Meulebeke)
Woonhuis volgens kadaster gebouwd in 1925 voor de weduwe Blaton-Duriez, nijveraarster uit Meulebeke. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; leien/mechanische pannen). Vlak afgedekte dakkapellen onder geprofileerde kroonlijst.


ID: 168574 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 15 (Meulebeke)
Half vrijstaande woning in cottagestijl, gebouwd in 1932 in opdracht van de Meulebeekse borstelfabrikant Joseph Blaton. In 1952 verkrijgt de Meulebeekse nijveraar Aloïs Libeert de woning die hij kort erna laat uitbreiden, pas in 1963 geregistreerd in het kadaster. Half vrijstaande, achteruitspringende woning van twee bouwlagen met in- en uitspringende volumewerking onder gemansardeerd schilddak (leien/geglazuurde mechanische pannen). Brede, licht uitspringende dakkapel. Hoog uitkragende schoorstenen met sierankers.