Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 21144 | Beschermd monument

Brugsesteenweg (Middelkerke)
Deze bescherming betreft de Duitse betonnen artilleriepost met aanpalende bunkers (enkel de constructie op zich), bij een hoeve die op Duitse stafkaarten 'Fahrhof' werd genoemd.


ID: 154732 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg (Middelkerke)
Bedehuis gelegen midden kerkhof omgeven door muurtje onder ezelsrug, haag en bomenrij ten zuiden en ten oosten. Ten westen, bakstenen toegangspad. De driebeukige, neogotische hallenkerk met westtoren, daterend van 1860, gebouwd ter vervanging van een middeleeuws bedehuis, werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. Heropgebouwd naar ontwerp van architect T. Raison van 1922.


ID: 173640 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg (Middelkerke)
Duitse betonnen artilleriepost met aanpalende bunkers, opgetrokken net achter (ten oosten van) de Duitse '2. Stellung', bij een hoeve die op Duitse stafkaarten 'Fahrhof' werd genoemd.


ID: 154737 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg 107, 107A (Middelkerke)
Complex van gele baksteen onder onderbroken zadeldaken, bestaande uit een centraal dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, een laag nutsgebouwtje links en een klassenvleugel rechts heropgebouwd naar ontwerp van architect T. Raison van 1920.


ID: 154738 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg 117 (Middelkerke)
Hoeve, gelegen nabij en ten oosten van de IJzer. Afgebeeld op Ferrariskaart van 1770-1778, heropgebouwd naar ontwerp van architect J. Vinck in 1920 in aansluiting met de regionale hoevebouw confer opstelling: losse lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een verhard erf.


ID: 154824 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg 30 (Middelkerke)
Gemeentehuis confer opschrift in casement. Blikvanger gelegen nabij het koor van de kerk naar ontwerp van architect T. Raison van 1923. Dubbelhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder overstekend zadeldak.


ID: 173643 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg 36 (Middelkerke)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken bij hoeve Vierdijken, die op Duitse stafkaarten werd aangeduid met 'Pionier Schlöβchen'.


ID: 154813 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg 38 (Middelkerke)
Voormalige hoeve 't Klein Spermalie, heropgebouwd in de jaren 1920 naar ontwerp van C. Van Elslande in een historiserende bouwtrant, zie de witgekalkte losse bestanddelen rondom een rechthoekig erf.


ID: 154825 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg 39 (Middelkerke)
Hoeve, gelegen ten zuiden van het Spermaliegeleed. Historische hoeve aangeduid op Ferrariskaart van 1770-1778. Verzorgde wederopbouwarchitectuur met accentuering van de regionale bouwkenmerken confer opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf aan noordzijde toegankelijk via een geasfalteerde oprit.


ID: 154826 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsesteenweg 41 (Middelkerke)
Kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve gesigneerd architect T. Raison en gedateerd door middel van gevelsteen "Spermaliehof herbouwd in 1920", qua stijl de doorsnee-wederopbouwhoeven overstijgend en aansluitend bij het bouwprogramma aangegeven door de architecten T. Raison en A. Ronse in het boek "Fermes et constructions rurales en West-Flandre".