Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 154822 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schorestraat 61 (Middelkerke)
Na de verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de hoeve heropgebouwd door architect J. Heyneman grosso modo naar de plannen van T. Raison. In oorsprong kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve qua stijl de doorsnee-wederopbouwhoeven overstijgend en aansluitend bij de plannen zoals aangegeven in "Fermes types & constructions rurales en West Flandre" door A. Ronse en T. Raison.


ID: 154817 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schorestraat 8 (Middelkerke)
Hoeve in historiserende wederopbouw confer opstelling: alleenstaand boerenhuis ten zuidoosten, achterliggend erf met U-vormig en aaneengesloten opstelling van de nutsgebouwen.


ID: 154854 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schuddebeurzeweg (Middelkerke)
Gelegen in een weiland gevat tussen de Bamburgstraat en de Schuddebeurzeweg. In 1942-1944 door de Duitse bezetter gebouwd als onderdeel van de "Atlantikwall". Drie km landinwaarts gelegen; ter verdediging van de ten westen gelegen haven van Nieuwpoort. Uniek als enige nog volledig uitgebouwde veldbatterij van de "Atlantikwall" tussen Boulogne en de Scheldedelta, id est met loopgraven en bunkers van verschillende typologie.


ID: 154856 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schuddebeurzeweg 11 (Middelkerke)
Wederopbouwhoeve uit begin jaren 1920. Opstelling: losse, lage bestanddelen rondom met gras begroeid erf waarop conisch hondenhok; boerenhuis, stalvleugel een schuur met wagenhuis respectievelijk ten westen, ten zuiden en ten oosten.


ID: 154857 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schuddebeurzeweg 19 (Middelkerke)
Historische hoevesite ten westen van het kanaal Nieuwpoort-Plassendale; ontstaan uit 16de-eeuwse opsplitsing van de Grote Bamburg. Kwaliteitsvol heropgebouwd in begin jaren 1920, grosso modo volgens plan van architect Theo Raison uit 1916 en aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 154855 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schuddebeurzeweg 8 (Middelkerke)
Wederopbouwhoeve, naar verluidt begin jaren 1920 opgetrokken ten noorden van de oude site. Opstelling: losse, lage bestanddelen rondom begrint erf, ten zuiden toegankelijk via een geasfalteerde oprit; boerenhuis, stalvleugel, schuur met wagenhuis en zwijnenkot.


ID: 173639 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Godelievestraat (Middelkerke)
Typische Duitse mitrailleurpost annex observatiepost uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd te midden van de 'Cappelle Weiden'. De bunker is opgetrokken achter de Duitse '2. Stellung'.


ID: 154832 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Niklaasstraat 3 (Middelkerke)
Dubbelhuis van één en een halve bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw; herstellingswerken naar ontwerp van architect T. Raison van 1920.


ID: 154833 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Niklaasstraat 4 (Middelkerke)
Pastorie met kern uit de eerste helft van de 18de eeuw; aangepast in de 19de eeuw; na de Eerste Wereldoorlog herstellingswerken naar ontwerp van architect T. Raison van 1920 onder meer met betrekking tot dak en rechter muurgedeelte. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; links en rechts lage aanbouwen onder lessenaarsdak.


ID: 154829 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Pietersstraat 8 (Middelkerke)
Pastorie naar ontwerp van architect T. Raison van 1920 gelegen ten noorden van de kerk. Alleenstaand dubbelhuis midden ommuurde tuin, aan voorzijde omhaagd. Heropgebouwd qua indeling en opstand in aansluiting bij de traditionele bouwtrant van de landelijke pastorieën uit het einde van de 18de eeuw.