Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 154799 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tamariskenlaan 13 (Middelkerke)
Villa Elcarin, gesigneerd D. Francois Arch. 1939. Lage villa onder overkragend schilddak met parement van donkere sierbaksteen en witgeschilderde cementvlakken.


ID: 154842 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tempelhofstraat 15-16 (Middelkerke)
Groot Tempelhof, vroeger zetel van de commanderij Slijpe van de Tempeliers - vanaf 1312 van de Hospitaalridders - belast met administratief en financieel beheer van de goederen in de omgeving. Na de Eerste Wereldoorlog grosso modo heropgebouwd naar de plannen van architect R. Heyneman van 1921. Wederopbouw in aansluiting met de traditionele hoevenbouw. Klein Tempelhof, gelijkaardige hoeve naar ontwerp van architect T. Raison van 1920 met typerend middenrisaliet met getrapte tuitgevel.


ID: 154841 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tempelhofstraat 6 (Middelkerke)
Kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve, heropgebouwd in de lijn van de 19de-eeuwse traditie confer opstelling: bestanddelen oorspronkelijk los en L-vormig opgesteld rondom een erf, ten noorden, toegankelijk via inrijpoort; boerenwoning en afhankelijkheden respectievelijk ten noorden en ten westen.


ID: 154707 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Torhoutsesteenweg 2 (Middelkerke)
Aan de baan gelegen kleine hoeve naar verluidt van 1926. Voorliggend siertuintje, achterliggend deels verhard erf. Boerenwoning van het langgestrekte type bestaande uit woonhuis van twee bouwlagen en twee traveeën en een linker lager stalgedeelte.


ID: 173749 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vaartdijk-Noord (Middelkerke)
In de weide net ten oosten van hoeve ‘Regentshof’ liggen er bakstenen restanten van een geschutstelling, vermoedelijk daterend uit de Tweede Wereldoorlog.


ID: 154708 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vaartdijk-Noord 53 (Middelkerke)
Hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken opgesteld rondom en deels geasfalteerd erf, ten zuiden toegankelijk via dito oprit afgezet met populieren. Siertuin en resten van boomgaard. Ten noordoosten, drenkplaats. Boerenwoning uit de 18de eeuw van het langgestrekte type en bakhuis uit de 18de eeuw met zomerkeuken.


ID: 173748 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vaartdijk-Noord 53 (Middelkerke)
Duitse mitrailleur- en observatiepost, in de zomer van 1917 opgetrokken als onderdeel van de 'Flandern I Stellung'.


ID: 159970 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vaartdijk-Noord 55 (Middelkerke)
Midden de velden gelegen en zuidelijk georiënteerde, voormalige landarbeiderswoning. Voortuintje afgezet door knotwilgen en beek. Bakstenen stoep. Langgestrekt hoevetje bestaande uit een linker stalgedeelte + woonhuis van drie traveeën + rechts stalgedeelte onder doorlopend zadeldak uit het laatste kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 154710 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vaartdijk-Zuid 21, 20A-B (Middelkerke)
Alleenstaand, neoclassicistisch herenhuis circa 1850 gebouwd. Circa 1870 wordt het huis verkocht aan monseigneur J.J. Faict, bisschop van Brugge, die het laat verbouwen tot klooster. In 1876 komen er zusters wonen die er een ouderlingentehuis inrichten. Later richten ze een kleuter- en een lagere school in. Achterliggend erf met twee nutsgebouwen onder pannen schilddaken: links, drieledige paardenstal, rechts, tweeledig koetshuis. Ten oosten, lage klassenvleugel onder zadeldak met voorliggende ommuurde speelplaats.


ID: 154711 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vaartdijk-Zuid 27 (Middelkerke)
Gasthof Malpertuus uit de jaren 1920, bestaande uit een haaks op de vaart gelegen gelagzaal met woongedeelte van anderhalve bouwlaag, een aanleunende feestzaal en een muziekzaal; aansluitend bij de Normandische stijl.