Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 141644 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 25 (Moerbeke)
Achterin gelegen zuidelijk georiënteerde molenaarswoning met rechts aansluitende stal in de jaren 1982-84 aangepast, gerenoveerd en rechts uitgebreid met een nieuwbouw, ook op de plaats van de vroegere haaks ingeplante schuur.


ID: 141645 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 53 (Moerbeke)
Voormalige hoeve-herberg, vermeld in de lijst van herbergen van 1779. Naar verluidt tot circa 1960 uitgebaat als café. Heden hoeve van het semigesloten type. Aan de straat palend breedhuis van zeven traveeën onder zadeldak. Rechts naast de woning aanpalend bakstenen bedrijfsgebouw met gesloten straatgevel.


ID: 141646 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 55 (Moerbeke)
Hoeve met losse bestanddelen naast de Coudenbornbrug over de Moervaart. Lang boerenhuis met georiënteerde voorgevel ingeplant aan de straat. Breedhuis van zeven traveeën onder zadeldak, minstens uit eerste helft 19de eeuw. Bijbehorend bakstenen bakhuis en een gerenoveerde bakstenen bedrijfsvleugel.


ID: 141647 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 57 (Moerbeke)
Hoeve-herberg, gebouwd aan de zuidelijke oever van de Moervaart in de nabijheid van een gietijzeren meerpaal met jaartal 1852. Breedhuis van vier traveeën met links twee onderkelderde achterin springende traveeën, onder zadeldak, waarschijnlijk uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 141649 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Keizershoek 15 (Moerbeke)
Lage boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak, uit de 18de eeuw. Zijpuntgevels met vlechtingen en sporen van latere aanpassingen van dak en voorgevel.


ID: 141650 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 15 (Moerbeke)
De oude kapel werd in 1713 gesloopt en vervangen door de huidige kerk. Van de oude zaalkerk van 1713-1714 rest het bakstenen eenbeukige schip van vijf traveeën met uitspringende torenbouw vooraan. De uitbreiding van de kerk van 1850 werd uitgevoerd naar ontwerp van stadsarchitect J. De Somme-Servais.


ID: 141652 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat 39 (Moerbeke)
De pastorie met omringende tuin werd opgetrokken in 1906-1907 naast de parochiekerk Heilig Hart en eveneens naar ontwerp van architect A. De Pauw. Het dubbelhuis telt drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak. De neogotische bakstenen lijstgevel wordt gekenmerkt door verticaliserende spitsboogvormige spaarvelden per travee.


ID: 146393 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat 41 (Moerbeke)
Georiënteerde driebeukige basilicale kerk in neogotische baksteenbouw van 1908 naar ontwerp van architect A. De Pauw. Rond aangelegd plantsoen vooraan met ommegang van de zeven blijde en droevige mysteries van Onze-Lieve-Vrouw, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Zeven bakstenen sokkelkapelletjes met neogotische inslag. Vroeg 20ste-eeuws kerkhof aansluitend bij het koor van de kerk. Op het kerkhof staat een calvarie, lijkenhuis, een collectie van kindergraven en verder voornamelijk naoorlogse graftekens.


ID: 146395 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat 43-45 (Moerbeke)
Aan de straat ingeplante gebouwen; rechts het voormalig klooster- of schoolhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met neotraditionele inslag, van circa 1906 en links aansluitend de vleugel met schoollokalen van één bouwlaag en tien traveeën onder zadeldak.


ID: 141653 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ledestraat 9 (Moerbeke)
Molenaarswoning van acht traveeën onder zadeldak waarvan de vijf rechtse traveeën werden verhoogd, in oorsprong waarschijnlijk nog uit de 18de eeuw. Maalderij naast de afgegraven molenberg van de verdwenen Kruisstraatmolen en hoogstwaarschijnlijk ter vervanging van een vroegere rosmolen. Rechthoekig bakstenen gebouw van één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak, circa 1885 opgericht als stoommaalderij.