Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 150461 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationstraat 49-51, 49A (Moorslede)
Klooster "Ten Bunderen", zusters augustinessen van Ten Bunderen. Tot in 1991 aanbod van middelbaar onderwijs en pensionaat; thans nog lagere en kleuterschool.


ID: 150462 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationstraat 63-65 (Moorslede)
Eclectisch enkelhuis, gedateerd 1921; smalle + brede travee en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, donkere mechanische pannen). Rode baksteenbouw op arduinen plint.


ID: 150463 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationstraat 79 (Moorslede)
Voormalige brouwerswoning van Brouwerij Ghekiere. Eclectische villa van twee bouwlagen, naar verluidt van 1922, gemarkeerd door twee puntgevels en uitgevoerd in witte sierbaksteen, verlevendigd met arduin.


ID: 150470 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenhovenstraat 11 (Moorslede)
Hoeve van het langgestrekte type vermoedelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw, in een door meidoornhaag omzoomde weide; twee masjestueuze linden met houten Mariakapelletje aan de verlaten erftoegang.


ID: 173633 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Strobomestraat 3 (Moorslede)
Betonnen militaire post, nu gelegen tegen/in de garage van de woning Strobomestraat 3, op het gehucht Strooiboom. Deze militaire post maakte deel uit van de 'Artillerie-Schutz-Stellung'.


ID: 150477 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Strobomestraat 30 (Moorslede)
Vrijstaand burgerhuis, uit de jaren 1920, in de trant van de bebouwing uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op straat, donkere, mechanische pannen).


ID: 150478 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Strobomestraat 64 (Moorslede)
Kleine hoeve aan het eind van de Strobomestraat, deels aan het Dorpsplein, met uitzicht uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen), rondom een deels verhard erf.


ID: 150471 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Teerlingweg 1 (Moorslede)
Hoeve aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1842). Oude opstelling behouden, namelijk losse, deels bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, in U-vorm rondom een begrint erf met grasperken. Erftoegangen ten noorden en ten zuiden.


ID: 150472 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tuimelarestraat 26 (Moorslede)
Hoeve van 1921, ontworpen door architect E. Apers met vanaf de Breulstraat een semigesloten uitzicht. Teruggaand op de regionale hoevebouw met volgende opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een onverhard erf; boerenhuis met achtergelegen bakhuis, stallen, ast en schuur respectievelijk ten noorden, westen, noordwesten en oosten; door lindebomen beschaduwde erftoegangen ten zuiden en noordoosten.


ID: 150473 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waterdamstraat 9 (Moorslede)
Hoeve van het langgestrekte type, uit de jaren 1920, in omhaagde tuin met ten westen kleine boomgaard. Drie huistraveeën + acht stal- en schuurtraveeën onder onderbroken, rechts afgewolfd zadeldak.