Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 141706 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deinzestraat 42 (Nazareth)
Het kasteel werd gesloopt in 1974 en vervangen door een landelijke villa verderop in de behouden tuin. De rechthoekige omwalling met toegangsbrug, talrijke dreven en de dienstgebouwen bleven behouden. Langgestrekt bakstenen gebouw van elf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak tussen zijaandaken met vlechtingen, daterend uit de eerste helft van de 18de eeuw. Korfboogpoorten van de vroegere koetshuizen in de derde, vierde en vijfde travee.


ID: 141707 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deinzestraat 46 (Nazareth)
Achterin gelegen boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, opklimmend tot de 18de eeuw. Rechts ervoor bakstenen dienstgebouwtje en omhaagde voortuin met ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes. Armpomp en bakhuisje.


ID: 141708 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deinzestraat 48 (Nazareth)
Voorheen omwalde, achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met woonhuis ten noorden en ruime schuur met stallen ten westen van het beplante erf. Boerenwoning van zeven traveeën onder zadeldak, naar verluidt vernieuwd in 1804. Ten zuiden, stallen van zes traveeën onder zadeldak met in oostelijke zijgevel openingen van wagenhuis onder houten balk.


ID: 141709 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deinzestraat 56, 56A (Nazareth)
Hoeve met losse bestanddelen met boerenwoning van vier traveeën onder zadeldak, met links zijaandak met vlechtingen, minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Ten oosten, 19de-eeuwse bakstenen schuur onder pannendak, ten westen, bakhuis van het samengestelde type met 19de-eeuws voorkomen.


ID: 141710 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deinzestraat 64 (Nazareth)
Voorheen in rechthoekige omwalling, van het type site met walgracht, opklimmend tot de late middeleeuwen. Archiefbronnen gaan terug tot de 15de eeuw en vermelden de Gentse familie de Gruutere als eigenaar. Heden hoeve met losse bestanddelen met aangepast woonhuis, stallen en een imposante toegangspoort en nu gedempte wallen. Achterin gelegen gebouwen bereikbaar via een verharde weg tussen de velden. Boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, minstens opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 141711 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deurlestraat 6 (Nazareth)
Hoeve met losse bestanddelen met woonhuis ten noorden en stallen ten oosten op verhard erf met ijzeren hek. Boerenwoning van zes en twee traveeën onder zadeldak, opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 141712 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 11 (Nazareth)
De neobarokke kerk werd in 1861-1865 opgetrokken naar ontwerp van Edmond de Perre-Montigny. Het kerkhof wordt onder meer gekenmerkt door bomenrijen van gekandelaarde Hollandse lindes en witte paardenkastanjes, een vrijheidsboom en een oorlogsmonument. Langs de ommegang met De Vijftien Mysteries van de Rozenkrans staan dertien kapelletjes. De kerk is ingeplant in een vierkant, voorheen omgracht kerkhof van ongeveer 1 hectare groot, afgesloten deels door een laag muurtje en deels door een beukenhaag.


ID: 141714 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drapstraat 16 (Nazareth)
Neogotisch bakstenen complex, gesticht in 1878, ontworpen door architect Modeste De Noyette, met voortuintje afgesloten door een haag en laag bakstenen muurtje. Linker hekpijler met nieuw ommegangkapelletje. Hoofdgebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak tussen zijtrapgevels en voorzien van een zeshoekig houten klokkentorentje onder leien naaldspits.


ID: 141715 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drapstraat 20 (Nazareth)
Statig burgerhuis met omringende tuin, heden afgesloten door een muurtje en fraai ijzeren toegangshek. Bepleisterd en geschilderd dubbelhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, geflankeerd door zijpaviljoenen van één bouwlaag met plat dak.


ID: 141716 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drapstraat 31 (Nazareth)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met vier traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak. Voorgevelparement van gele baksteen verrijkt met kleurige banden en decoratieve ontlastingsbogen. Verticale pilasters markeren de verschillende traveeën.