Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 149300 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albert I laan 110 (Nieuwpoort)
Zichtbepalend hoekhuis bij Albert I-laan van vier traveeën aan de Lombardsijdestraat + deels afgeschuinde hoektraveeën + één travee aan de Albert I-laan en twee bouwlagen + dakverdieping onder geknikt schilddak (leien), in neobarokke stijl uit de jaren 1920.


ID: 149304 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albert I laan 112-120 (Nieuwpoort)
Imposant, groots hotel in art-decostijl, gesigneerd en gedateerd A. Lagache 1924. In schijnvoegen bepleisterde (simili) baksteenbouw met verwerking van natuursteen voor constructief belangrijke en gesculpteerde delen. Art-decostijl voornamelijk merkbaar in decoratieve elementen zie guirlandes, medaillons, festoenen, bloemmotieven; beeldhouwwerk.


ID: 149305 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albert I laan 124-126, 126A, Zeedijk 13 (Nieuwpoort)
Groots hoekhuis met ommuurd voorpleintje kant Albert I-laan, in Normandische stijl naar ontwerp van architect L. David van 1923; baksteenbouw op arduinen plint met gebruik van natuursteen voor constructieve en decoratieve onderdelen; souterrain en verhoogde begane grond met dambordversiering; pseudo-vakwerk in boven- en dakverdieping


ID: 149299 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albert I laan 247-249 (Nieuwpoort)
Symmetrisch dubbelhuis en enkelhuis van respectievelijk drie en twee traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak in cottagestijl met reminiscenties in Normandische bouwtrant zie pseudo-vakwerk, naar ontwerp van architect R. Heyneman.


ID: 149272 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Arsenaalstraat 22, Luitenant Calbergstraat 16-18, Schoolstraat 19-21 (Nieuwpoort)
Schoolgebouw op grosso modo U-vormig grondplan in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar ontwerp van architect L. Reynvoet, gedateerd Anno 1923 door middel van gevelsteen. Lage noordvleugel tussen inspringende en schuin geplaatste poortgebouwtjes. Analoge oost- en westvleugel van twee bouwlagen, respectievelijk met aanpalende en afzonderlijke onderwijzerswoning.


ID: 149262 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Arsenaalstraat 32 (Nieuwpoort)
Witbeschilderd bakstenen gebouw met uitgebouwde deurtravee voorzien van afdak op zuiltjes. Variante op de cottagestijl door het prettig dakenspel typerend voor de jaren 1930, en verwijzend naar soortgelijke kustarchitectuur.


ID: 149263 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Arsenaalstraat 35 (Nieuwpoort)
Schoolgebouw op quasi U-vormig grondplan in neotraditonele stijl, gedateerd 1922 in boogveld van twee deuren respectievelijk met inscriptie Jongensschool en Meisjesschool. Lage vleugels onder zadeldak met dakkappelen, respectievelijk aan Willem Deroolaan, Arsenaalstraat en Potterstraat met rechts onderwijzerswoning. Rode bakstenen lijstgevels verwerkt met hardsteen voor gemarkeerde plint, band, deurboogvelden, enkele kruis- en bolkozijnen, vensterlateien en -afzaten.


ID: 172849 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Steenweg (Nieuwpoort)
Betonnen militaire constructie, in 1916 of 1917 gebouwd door de Belgische genie, voor de opslag van springstof waarmee het sluizencomplex van de Ganzenpoot zou kunnen ondermijnd worden, indien de geallieerde legerleiding dit bij een eventuele Duitse doorbraak noodzakelijk zou achten.


ID: 149316 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Steenweg 108 (Nieuwpoort)
Hoeve van 1921, zie gevelsteen in noordgevel van boerenhuis, gelegen in bocht van kleine waterloop.


ID: 149264 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Steenweg 19 (Nieuwpoort)
Alleenstaand landhuis midden beboomde tuin met onder meer boomgaard, naar ontwerp van architect A. Hannaert, van 1922. Stijl, materiaalgebruik en bedaking herinneren aan Normandische landhuizen. Toegang gemarkeerd door ronde, bakstenen hekpijlers.