Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 149286 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Marktstraat 52 (Nieuwpoort)
Rijhuis met neogotische inslag. Breedhuis van circa 1922 van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen lijstgevel met gebruik van hardsteen voor kruis-, drielichts- en kloosterkozijnen; sierankers.


ID: 149287 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Marktstraat 54-56 (Nieuwpoort)
Bankgebouw met neobarokke inslag. Hoekhuis van vier traveeën + een afgeschuinde hoek- en hoofddeurtravee + drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, van 1922 volgens cartouche; naar ontwerp van architect A. Daniëls. Baksteenbouw met verwerking van natuursteen voor gemarkeerde sokkel en architectonische versieringen. Begane grond verlevendigd met geblokte pilasters.


ID: 149276 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Marktstraat 7 (Nieuwpoort)
Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, naar ontwerp van architect P. Vandervoort van 1921. Bakstenen lijstgevel in neoclassicistische stijl. Gemarkeerde bovenverdieping met geblokte pilasters onder geprofileerde en gekorniste kroonlijst. Bekronend driehoekig fronton geopend met oculus tussen bakstenen versiering met hamer en beitel links; passer en tekenhoek rechts.


ID: 173185 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Matrozenlaan 16 (Nieuwpoort)
Restanten van een Duitse betonnen militaire post op 'Hoogte 17', door de Duitsers gekend als 'Heksenketel'. Deze omgeving was zwaar versterkt en bevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 149314 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 30 (Nieuwpoort)
Kort na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwde hoeve met semigesloten opstelling van bakstenen gebouwen onder zadeldak rondom begrint erf, midden volledig bewaarde vierkante omwalling; zuidelijke toegangsbrug met hekpijlers en aansluitende, deels gekasseide oprit.


ID: 149301 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mosweg 7 (Nieuwpoort)
Eigen woning uit 1956 van architect P. Callebout (Nieuwpoort); gelegen midden verkaveling met moderne huizen, waarvan P. Callebout er zelf meerdere ontwierp. Préfab-bouw, voorgesteld op het Salon International du Bois tijdens Gentse jaarbeurs, 1956; voorbeeld van goed geïntegreerd woonhuis, gekenmerkt door sobere materiaalkeuze en vormgeving in functie van de interieur-exterieur-relatie.


ID: 165351 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Onze Lieve Vrouwstraat 16 (Nieuwpoort)
Burgerhuis van het enkelhuistype van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak. Eclectische baksteenarchitectuur van klokgevel met arduinen plint, uit het begin van de jaren 1920.


ID: 165352 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Onze Lieve Vrouwstraat 17 (Nieuwpoort)
Deels vrijstaand hoekhuis met laag ommuurd voortuintje. Breedhuis met ongelijke travee-indeling van vijf + een travee en twee bouwlagen onder overstekend zadeldak, uit het begin van de jaren 1920. Eclectische wederopbouwarchitectuur; variante op de regionale Vlaamse-renaissancestijl. Verhoogd risaliet met trapgevel, rechthoekige vensters verdiept in korf- en tudorboogomlijstingen met afzaat, getrapt dakvenster, geprofileerde schoorstenen met pilastertjes, zijtrapgevels, lagere linker zijtuitgevel met muurvlechtingen.


ID: 165348 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Onze Lieve Vrouwstraat 5 (Nieuwpoort)
Burgerhuis met neogotische inslag, van 1921 volgens cartouche, naar ontwerp van architect A. Golenvaux. Linker risaliet van twee traveeën met bekronende trapgevel voorzien van overhoeks topstuk. Korfboogvormige muuropeningen. Twee gekoppelde kelderopeningen met ijzeren hek. Erboven, twee gekoppelde deurvensters met tweedelig bovenlicht voorzien van kleine roedeverdeling, ingeschreven in verdiepte tudorboogomlijsting met boogveld in visgraatverband en gebogen druiplijst; door middel van rondbogen met ijzeren hekje opengewerkte leuning.


ID: 165349 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Onze Lieve Vrouwstraat 7 (Nieuwpoort)
Burgerhuis in neotraditionele stijl, oorspronkelijk van 1913 en na verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog gereconstrueerd in 1922. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met geprofileerde schoorsteen.