Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 149294 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slachthuisstraat 3 (Nieuwpoort)
Woning van de slachthuisbewaker, oorspronkelijk deel uitmakend van de slachthuissite naar ontwerp van architecten Pil en Carbon van 1921. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met tuitgevel onder zadeldak met lagere haakse zijvleugel, eclectisch vormgegeven in een variante op de regionale Vlaamse-renaissancestijl.


ID: 169606 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sluizen (Nieuwpoort)
Sluizencomplex uit 1876-78, aangelegd ter hoogte van Nieuwpoort-Stad. Na de Eerste Wereldoorlog, oprichting in de nabijheid van het sluizencomplex van een reeks gedenktekens ter nagedachtenis van de gesneuvelden en de rol van militaire eenheden of personen.


ID: 173769 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sluizen (Nieuwpoort)
Betonnen bunker uit de Tweede Wereldoorlog, die recent vrij is komen te liggen. Het betreft een Regelbau 656, aangepast met een nooduitgang.


ID: 173969 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victorlaan (Nieuwpoort)
Geallieerde bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken nabij de hoeve Ferme Popoff. Het betreft een halfcilindervormige bunker, die de vorm aanneemt van een zogenaamde elephant shelter.


ID: 173970 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victorlaan (Nieuwpoort)
Geallieerde mitrailleurpost uit de Eerste Wereldoorlog. De bovengrondse militaire constructie is opgetrokken aan de hand van gegoten beton.


ID: 149295 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Willem De Roolaan (Nieuwpoort)
Torenruïne van de voormalige parochiekerk Sint-Laurentius uit het laatste kwart van de 13de eeuw; zwaar beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog. In oorsprong vierkante bakstenen kruisingstoren van vermoedelijk kruiskerk met vier beuken. Nog deels bewaarde torenromp met sporen van dichtgemetselde spitsbogige beukaanzet ten en ten westen traptorentje met steunbeer.


ID: 149296 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Willem De Roolaan 67-69 (Nieuwpoort)
Historiserende heropbouwarchitectuur als variante op de regionale Vlaamse-renaissancestijl zie onder meer de baksteenversiering, naar ontwerp van de architecten Pil en Carbon van 1921. Haaks op straat ingeplant, nagenoeg rechthoekig gebouw van twee bouwlagen; laag westelijk dwarsvleugeltje aan straatzijde; ingebouwde oostzijde.


ID: 149298 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Willem De Roolaan 76-112 (Nieuwpoort)
Eclectische gevelwand voornamelijk geïnspireerd op de Vlaamse-renaissancestijl met stijlkarakteristieken van de streek, uit het begin van de jaren 1920 zie datering 1923 door middel van gevelstenen.


ID: 173971 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zeemeerminnendreef (Nieuwpoort)
Geallieerde bunker uit de Eerste Wereldoorlog. Betonnen militaire constructie met scherfmuur aan noordoostelijke zijde.


ID: 110899 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albert Kanaalstraat 28 (Nijlen)
Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het vierde kwart 19de eeuw.