Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 110988 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zwart Water 8 (Nijlen)
Langgestrekte hoeve, in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw, met latere aanpassingen.


ID: 141806 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

't Angereelstraat 104-106 (Ninove)
Het Hof ter Anghereel is sinds 1573 bekend als pachthoeve. De vermoedelijk oorspronkelijk gesloten hoeve heeft een U-vormige plattegrond met bakstenen gebouwen onder zadeldaken uit de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen in een grote tuin met parkallure. Bij de hoeve bevindt zich een oorlogsmonument. Dubbelhuis van één bouwlaag, tien traveeën met drie centrale dakkapellen en dakruitertje; klokje van 1830.


ID: 141808 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalstersesteenweg 298 (Ninove)
L-vormige hoeve uit eind 19de-, begin 20ste eeuw. Eénlaags woonhuis gemarkeerd door verspringend volume onder complexe bedaking voorzien van dakkapellen. Haaks dienstgebouw gedomineerd door uitspringend middenvolume met vierkante toren onder hoog schilddak op houten schoorstukken. Laterale vleugels onder zadeldak


ID: 141809 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalstersesteenweg 362 (Ninove)
Gesloten hoeve met rechthoekig erf, uit eind 19de eeuw, gelegen aan het einde van een mooie dreef midden de weilanden. Gebouwen in uniforme baksteenstijl op gecementeerde plint afgelijnd met rechte muizentandlijst onder afgesnuite en gewone zadeldaken. Roodgeschilderd houtwerk. Inrijpoort tussen bakstenen hekpijlers ten noordoosten.


ID: 141810 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalstersesteenweg 38-40 (Ninove)
Twee gelijke enkelhuizen met art-nouveau-inslag, in de plint gesigneerd "STRAUVEN FELIX Architecte 1907". Twee traveeën en twee verdiepingen boven kelderverdieping; afdekking door middel van mansardedaken. Rode bakstenen lijstgevels met verwerking van witte baksteen en arduin.


ID: 141812 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Abdijstraat 12, Kerkplein 32, Weggevoerdenstraat (Ninove)
Stichting der norbertijnen met zeven monniken van de abdij Park (Leuven), in 1137-38, onder bescherming van de plaatselijke heer, Geraard I, en goedkeuring van de bisschop van Kamerijk. Eerste klooster vermoedelijk nabij de eerste parochiekerk gelegen. Van de voormalige abdijsite resteren nog, behalve de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de ingangspoort, de priorij, een éénlaagse woning van vier traveeën onder een hoog schilddak uit de eerste helft van de 18de eeuw, een veldpoort, een barok poortgebouw uit de 17de eeuw die toegang gaf tot het voormalige neerhof en tot slot de watermolen op de Molenbeek van 1645.


ID: 141813 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Antoon de Vlaeminckstraat 10 (Ninove)
Herenhuis van het dubbelhuistype, van vier traveeën en drie verdiepingen onder een zadeldak, daterend uit eind 18de eeuw, met Lodewijk XVI-getinte bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel, op de begane grond gemarkeerd door licht uitspringend middenrisaliet.


ID: 141814 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Antoon de Vlaeminckstraat 16-18 (Ninove)
Voorheen één hoekhuis van het dubbelhuistype met zes traveeën, twee verdiepingen en een zadeldak. Aandaken met schouderstukken en vlechtingen en de verankerde voorgevel wijzen op een oudere kern.


ID: 141815 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Antoon de Vlaeminckstraat 17-19 (Ninove)
Dubbelhuis met acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Steekboogdeur gevat in een arduinen omlijsting met geprofileerd beloop op neuten en rocaillesluitsteen; bekronende gestrekte druiplijst en krulversiering in de zwikken.


ID: 141816 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Antoon de Vlaeminckstraat 8 (Ninove)
Huis van vier traveeën en drie verdiepingen afgedekt met een zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.