Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 162354 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Plaats 5 (Avelgem)
Verankerde bakstenen bestanddelen U-vormig opgesteld rondom gekasseid erf. Aan de straat afgezet door bakstenen muur met centraal ijzeren poort tussen bakstenen pijlers met bolornament en schampstenen. Ten noorden, boerenhuis met aangepast parement, ten zuiden stalvleugel en ten westen dwarsschuur en wagenhuis. Ten noorden van de hoeve bakhuisje. Stalvleugel gemarkeerd door bakstenen kapelletje.


ID: 162425 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oudenaardsesteenweg 372 (Avelgem)
Dubbelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Eenvoudige witgekaleide bakstenen lijstgevel van anderhalve bouwlaag.


ID: 162362 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oudenaardsesteenweg 540 (Avelgem)
Beeldbepalend hoekpand uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 162303 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oudenaardsesteenweg 80 (Avelgem)
Landhuis van 1919 naar ontwerp van Huib Hoste opgetrokken in opdracht van de familie Vandemeulebroecke-Staelens. Mevrouw Staelens was de schoonzus van Stijn Streuvels.


ID: 162402 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Pietersstraat (Avelgem)
Georiënteerde dorpskerk binnen een ommuurd kerkhof. In oorsprong vroeggotische kerk, die in de loop der tijden gewijzigd werd: de verscheidenheid van materialen en de bouwnaden verwijzen naar de talrijke verbouwingen die de kerk onderging. Eenvoudig bedehuis deels opgetrokken in natuursteen en deels in baksteen. De plattegrond ontvouwt een driebeukige hallenkerk van vier traveeën, voorafgegaan door een vierkante, 14de-eeuwse westtoren. Vijfzijdig koor met drie spitsboogvensters. Achter de zuidbeuk Sint-Pieterskapel op rechthoekig grondplan. Aansluitend op de noordbeuk sacristie.


ID: 162403 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Pietersstraat 5 (Avelgem)
Huis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verankerde baksteenbouw onder pannen schilddak. Parement verlevendigd door het gebruik van gele sierbaksteen voor onder meer hoekkettingen, muurbanden en rollagen van de ontlastingsbogen. Boven de deur muurnis met drielob met heiligenbeeld.


ID: 162327 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Spichtestraat 23 (Avelgem)
Aan de straat gelegen hoeve met vermoedelijk 18de-eeuwse kern. Losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken gegroepeerd rond een deels gekasseid erf. Zuidelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek, ten noorden het woonhuis, stalvleugel ten westen en schuur, getypeerd door vlechtingen in de zuidelijke zijpuntgevel, ten oosten. Woonhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, dubbelhuis van bruine baksteen verfraaid door het gebruik van rode baksteen, heiligennisje zonder beeld.


ID: 105364 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 7 (Baarle-Hertog)
Klooster in 1879 als eerste bijhuis van Sint-Jozefsdal opgericht en ondergebracht in een bestaand herenhuis dat in 1930 werd vernieuwd.


ID: 105366 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Loveren 2 (Baarle-Hertog)
Gelegen in de zeer kleine enclave zogenaamd De Loversche Akkers. Voormalige herberg en hoeve, in kern minstens opklimmend tot 1585, in huidige vorm vermoedelijk uit het laatste kwart van de 18de eeuw.


ID: 105386 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Turnhoutseweg (Baarle-Hertog)
Kapel naar ontwerp van J. Ritzen, begonnen in 1941, voltooid in 1954.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.