Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 111014 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Sebastiaanstraat 1 (Olen)
Verankerde baksteenbouw met vernieuwd parement van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, lindeboom vóór het huis.


ID: 111015 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 103 (Olen)
Station van 1878, drie + vijf traveeën en één à twee bouwlagen onder zadel- en schilddak.


ID: 111016 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Watertorenstraat 32 (Olen)
Alleenstaand dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag, in 1930 gebouwd in opdracht van Union Minière.


ID: 111018 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Welvaartstraat 7 (Olen)
Art-decogetint enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van circa 1930.


ID: 156271 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

17 Oktoberstraat 1, Zeedijk 100 (Oostende)
Voormalig pensionaat van de Zusters van het Heilig Hart, Sacré-Coeur, bestaande uit het oorspronkelijke schoolgebouw aan de Zeedijk en drie voormalige zeedijkvilla's, die bij de school geïncorporeerd werden. Van het pensionaat, opgericht in twee bouwfasen van 1903 en 1910 naar ontwerp van architect Til, is de kenmerkende, horizontaal geritmeerde pilastergevel van twaalf traveeën en drie bouwlagen, in witte en okerkleurige geglazuurde bakstenen, bewaard. Links aansluitende voormalige, neoclassicistisch getinte zeedijkvilla van eind 19de eeuw met een gecementeerde lijstgevel. Daarnaast eclectische zeedijkvilla van 1899 naar ontwerp van architect A. Dujardin, met een arduinen lijstgevel versierd met art-nouveaugetinte tegeltableaus. Op de hoek met de 17 Oktoberstraat, voormalige zeedijkvilla Oasis en waarschijnlijk hotel van 1898, uitgewerkt als een eclectisch hoekpand met een gecementeerde lijstgevel.


ID: 156132 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

3de en 23ste Linieregimentsplein 1, Veerbootstraat (Oostende)
Kazerne deels teruggaand op een militair complex uit de Hollandse periode. Onder impuls van Leopold II wordt een nieuwe kazerne uitgewerkt, met een officiersmess naar ontwerp van Delacenserie.


ID: 155035 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aartshertoginnestraat 16A, Christinastraat 95 (Oostende)
Neogotisch gebouwencomplex, gebouwd omstreeks 1882-1885, gelegen tussen ten oosten de Christinastraat en ten westen de Aartshertoginnestraat. Westelijk georiënteerd neogotisch bedehuis met achteruitspringende gevel, van de straat gescheiden door smeedijzeren hek. Plattegrond en opbouw ontworpen door architect Auguste Van Assche naar het plan van de voormalige gotische dominicanenkerk te Gent. Ten noorden van de kerk, neogotisch getint kloostercomplex naar ontwerp van E.P. Biolley, met medewerking van aannemer Van Dycke en schrijnwerker L. Delvoye.


ID: 154940 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aartshertoginnestraat 2 (Oostende)
Opklimmend tot tweede helft 19de eeuw. Hoekpand van vier + zes traveeën en drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (pannen). Sober gecementeerd gevelparement, witgeschilderd op lichtgroene plint; aflijnende houten goot- en tandlijst op consoles.


ID: 154941 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aartshertoginnestraat 23 (Oostende)
Parkeergebouw van circa 1960 (?). Begane grond met conciërgewoning en bekleed met geglazuurde baksteen en vier overkragende bouwlaag, bekleed met granitopanelen; plat dak. Horizontale vensterregisters.


ID: 154942 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aartshertoginnestraat 36 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis met neoclassicistische inslag van circa 1900. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen op verhoogde begane grond.