Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 155172 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanunnik Dr. Louis Colensstraat 11-13 (Oostende)
Eclectisch samenstel van circa 1900. Enkelhuizen met souterrain, drie bouwlagen en elk twee traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat, pannen). Beschilderde bakstenen lijstgevel; uitgewerkte muurankers; penanten verlevendigd met diamantkoppen.


ID: 155173 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 1 (Oostende)
Appartementsgebouw met geïntegreerd winkelhuis in 'romantiserende' art-decostijl door de architecten Charles Pil en Henri Carbon. Opgetrokken volgens kadaster in 1924-1925 in opdracht van het echtpaar (later weduwe) De Waele na afbraak van enkele panden en wijzigingen van perceelsgrenzen.


ID: 155191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 101 (Oostende)
Eclectisch winkelpand uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Baksteenbouw met aangepaste winkelpui onder gecementeerd luifeltje op gegroefde consoles.


ID: 155174 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 17 (Oostende)
Neoclassicistisch rijhuis dat begin 20ste eeuw is bekleed met een gevelparement. In 1837 gebouwd op een kavel dat daarvoor in twee wordt gesplitst. Het rechthoekige hoofdvolume verandert gedurende de jaren niet van omvang, aan de aanbouw wordt, behalve kleine aanpassingen in 1857, 1908 en 1968, eveneens structureel niet zo veel veranderd. Sinds 1869 is het pand eigendom van mensen die er een commerciële functie uitoefenen.


ID: 155175 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 18 (Oostende)
Winkelpand met bovenliggende appartementen uit de jaren 1950; oorspronkelijk confectiezaak "Savelkoul", heden "Inno". Vier bouwlagen onder gebogen dak met geknikte uiteinden.


ID: 156246 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 2, Wapenplein 17-19, Wittenonnenstraat 13 (Oostende)
Gebouwd op de gronden van het vernielde stadhuis in 1956 naar ontwerp van architecten Luc Viérin (Brugge) en Bernard Christiaens (Oostende). Ingewijd in 1958 als onderdeel van de feestelijkheden naar aanleiding van de jumelage Oostende-Monaco (zie opschrift oostmuur ingang). Oorspronkelijk enkel bedoeld als Stadsbibliotheek en Museum voor Schone Kunsten. Evenwel onderbrenging van diverse andere functies. Gebouwencomplex dat heel de zuidkant van het Wapenplein beslaat, opgetrokken in historiserende bouwtrant en bestaande uit vier vleugels rond vierkante binnenkoer. Zijvleugels in Kapellestraat en Kerkstraat; haakse vleugel uitkomend in de Witte Nonnestraat. Noordgevel aan het Wapenplein (hoofdvleugel): horizontaal geritmeerde lijstgevel van elf traveeën en drie bouwlagen onder aflijnende kroonlijst op klossen en leien zadeldak (nok evenwijdig met plein).


ID: 155176 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 26-46 (Oostende)
Winkelpanden met bovenliggende appartementen, heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog in traditie van het vooroorlogs modernisme.


ID: 155178 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 51 (Oostende)
Zogenaamd "C&A", voorheen "A l' Innovation". Beeldbepalend hoekpand, opgetrokken in Anglo-Normandische bouwtrant in late jaren 1930 naar ontwerp van architect André Dautzenberg. Aangepaste begane grond waarboven gecementeerd gevelparement met schijnvoegen.


ID: 155177 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 54 (Oostende)
Neoclassicistisch hoekpand, laatste kwart van de 19de eeuw. Drie + zeven traveeën en drieënhalve bouwlaag onder plat dak. Aangepaste begane grond waarboven bepleisterd en witbeschilderd gevelparement.


ID: 155179 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 56-58 (Oostende)
Neoclassicistische eenheidsbebouwing, laatste kwart 19de eeuw. Breedhuizen van respectievelijk zes en drie traveeën en drieënhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken.