Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 155220 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 9 (Oostende)
Winkelpand met een mooi uitgewerkte pui op de hoek, geïntegreerd in een neoclassicistisch pand gebouwd in 1866. Het pand werd samen met het belendende pand in de Wittenonnenstraat als één geheel opgetrokken voor een Oostendse herbergierster. Reeds in 1876 worden beide gebouwen gesplitst. De winkelpui is wellicht geïntegreerd in het gebouw circa 1900. Sindsdien is aan het exterieur van het hoekgebouw weinig veranderd. Het huis in de Wittenonnenstraat dat oorspronkelijk tot het pand behoorde, kreeg een aparte pui, ondertussen vervangen door een recentere.


ID: 156018 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Klaverstraat 8-12 (Oostende)
Samenstel van drie lage arbeidershuisjes samengevoegd tot één woning uit de tweede helft van de 19de eeuw, met rechthoekig tuintje. Opgenomen in het beschermde dorpsgezicht van Stene.


ID: 156002 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 2 (Oostende)
Voormalig klooster van de zusters van de Heilige Vincentius à Paulo, met rechts aanleunend schoolgebouw en parochiezaal uit de jaren 1950 (nu vrije basisschool).


ID: 156267 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Boudewijnpromenade, Koningsstraat 79 (Oostende)
De Nieuwe Koninklijke Gaanderij, betonnen wandelgalerij met rondbogen en gesloten achterwand naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge) en Hennicq van 1955.


ID: 156269 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Boudewijnpromenade 10, 20 (Oostende)
Gebouwd met de toelage die de stad in 1902 krijgt als compensatie voor de wettelijke afschaffing van de kansspelen. Het geld moet worden gebruikt voor verfraaiingwerken; onder impuls van Leopold II, die de extra kosten voor onder meer de "Drie Gapers" zelf bijpast, opteert men voor de bouw van een tweede gaanderij, die in 1906 wordt voltooid. Rechtlijnige overdekte wandelgalerij tussen de toenmalige koninklijke chalet en de toegang tot de Wellingtonrenbaan, naar ontwerp van de Franse architect Charles Girault en uitgevoerd door aannemer Smis-Valcke (Oostende).


ID: 155233 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koningin Astridlaan 1-3, Koninginnelaan 1 (Oostende)
Stedelijk Zwembad naar ontwerp van de Oostendse architecten Paul Felix en Jan Tanghe van 1969-1974, voltooid in 1978. Ingeplant op een exclusieve plaats in het stedelijk landschap: neemt net als het Thermae Palace Hotel van 1933 een gedeelte in van het oorspronkelijk plantsoen achter de Koninklijke Gaanderijen, uitgevoerd naar ontwerp van de Franse architect C. Girault.


ID: 156188 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koningin Astridlaan 6, 10, Nieuwpoortsesteenweg 114, Sportstraat 48, Stuiverstraat 1 (Oostende)
Deels ommuurd hippodroomterrein met grote graspiste en kleinere aarden drafbaan en betonnen hippodroomcomplex in Internationale Stijl naar ontwerp van architecten Boutelier en Vanbeginne van 1947-1955. Op het terrein bevinden zich verschillende bestanddelen, waaronder een poortgebouw, een verhoogde esplanade met weeglokaal, hall met aansluitende tribune, koninklijke tribune en gebouwtje koersleiding en taverne. Verder nog het voormalig gebouw van de duivenschieting met magazijn, paardenstallen en conciërgewoning.


ID: 156270 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koningin Astridlaan 7 (Oostende)
In 1929 wordt besloten om een thermaal instituut inclusief thermen en een "Grand Hôtel" op en achter de "Koninklijke gaanderijen" te bouwen: het "Palais des Thermes", nu "Thermae Palace".


ID: 155234 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koninginnelaan 23 (Oostende)
Eclectisch breedhuis van circa 1900; souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak. Beschilderde bakstenen lijstgevel; arduinen plint met betraliede kelderopening en verweerde signatuur. Brede venstertravee belijnd door hoeklisenen en uitlopend in dakvenster onder rechte kroonlijst.


ID: 155235 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koninginnelaan 27 (Oostende)
Vermoedelijk resterende rechtervenstertravee van groter eclectisch pand van circa 1900 naar ontwerp van Emile Vandewinckel. Lijstgevel van baksteen met gebruik van simili voor horizontale banden; hoeklisenen versierd met keramiek- en cementtegels voorzien van bloemmotief.