Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 150244 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kermisstraat (Roeselare)
Mariakapel op groen pleintje waar de straat samenloopt met de Molenstraat. Driehoekige betonnen constructie met bekronend kruis op twee pijlertjes waarin beglaasde nis met Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Opschrift in wit marmer "O.L.V. VAN DEN VREDE, AANHOORD ONZE BEDE".


ID: 150246 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kleine Kachtemsestraat 14 (Roeselare)
Boerenarbeidershuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw met stal, bakhuis, pomp met steenput en boomgaard; tegenover gepolychromeerd kruisbeeld tussen twee linden.


ID: 150248 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kleine Moorsleedsestraat (Roeselare)
Kapelletje beschaduwd door twee linden dat hoort bij heden gewijzigde hoeve uit de 19de eeuw (nummer 2).


ID: 149714 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 1-3 (Roeselare)
Klooster der zusters van liefde en Vrije basisschool, in oorsprong caritatieve instelling gesticht in 1756. De oude kloostergebouwen werden grotendeels afgebroken vanaf 1902 en vervangen door een nieuwbouw. In 1923 herstel en wederopbouw van de klassenvleugel en klooster, naar ontwerp van architect G. Verstraete. Bakstenen gebouwen van twee bouwlagen onder zadeldak, met op de hoek met de Rumbeeksesteenweg schoolvleugel van zes en dertien venstertraveeën, en aansluitend kloostervleugel, waarvan nu nog elf traveeën bewaard zijn.


ID: 149716 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koekuitstraat 33 (Roeselare)
Boerenhuis uit de jaren 1920, gebouwd op een hoevesite die reeds aangegeven is op de Atlas der Buurtwegen van 1843. Langgestrekt type met stalgedeelte rechts + woongedeelte van vijf traveeën + één opkamertravee links en een kelderdeur. Onze-Lieve-Vrouwebeeld boven de deur en handpomp voor de gevel. Erf toegankelijk via ijzeren toegangshek.


ID: 149717 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koestraat (Roeselare)
Wegkapelletje van 1945 ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Vrede opgericht door de Boerinnengilde, volgens gevelsteen.


ID: 149761 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijksestraat 14 (Roeselare)
Hoeve met aangepaste losse bestanddelen van verankerde rode baksteen rondom een deels gegoten, begrint en beplant erf. Ten noordoosten, aan de weg, bakstenen kapelletje met neoclassicistische inslag.


ID: 149721 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kwadestraat (Roeselare)
Omhaagde gemeentelijke begraafplaats uit de 19de eeuw. Dambordschema met middenas waarlangs de belangrijkste grafmonumenten en -kapellen zijn geplaatst, onder meer arduinen grafmonumenten voornamelijk uit de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Sierlijk uitgewerkte ijzeren toegangspoort tussen twee arduinen pijlers met bolbekroning; rechts, geflankeerd door eenvoudig bakstenen kapelletje op rechthoekig grondplan.


ID: 149729 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meensesteenweg (Roeselare)
Kapel ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten van de parochie Beitem in 1914-1918 en 1940-194, zie gedenkplaten interieur. Bakstenen kapel met jaarsteen 1945 boven toegang; onder hoog opgaand zadeldak; geprofileerde lancetboogvormige toegang.


ID: 150283 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meensesteenweg (Roeselare)
Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux naar ontwerp van Louis Fabri van 1944 en geïnspireerd op de Onze-Lieve-Vrouwekapel te Banneux. Opgericht als dankkapel na bevrijding van de stad Roeselare door de Poolse soldaten. Rechthoekig volume van rode baksteen voorafgegaan door vier betonnen zuilen onder leien schilddak bekroond met vierkantig torentje onder tentdak.