Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 156030 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schorredijk (Oostende)
"Stutzpunkt Stene", een Duitse veldbatterij uit de Tweede Wereldoorlog op de site van een voormalige steenbakkerij, ingesloten tussen Schorredijk, Schorrestraat en Steensedijk. Samen met "veldbatterij Leffinge" deel uitmakend van een vooruitgeschoven (op drie kilometer van de kustlijn) linie van de Atlantikwall (1942-1944) die als zogenaamd landfront samen met het nabijgelegen anti-tankkanaal de havenstad Oostende tegen aanvallen vanuit het land moest beschermen.


ID: 156032 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schorredijk 6 (Oostende)
Gelegen ten noorden van de circa 1803 drooggelegde Snaaskerkepolder, aan de dorpskant van de Schorredijk. Hoeve met losse lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen) rondom rechthoekig, niet verhard erf met begrinte oprit. Erftoegangen ten zuiden via vernieuwde bakstenen boogbrug over Provinciegeleed en betonnen voetgangersbrugje tegenover het boerenhuis.


ID: 156031 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schorredijk 7 (Oostende)
Historische hoeve die haar naam te danken heeft aan de typische vorm van het boerenhuis. De hoeve grenst aan de Schorredijk, en is gelegen vlakbij de dorpskom van Stene. De Schorredijk begint aan de Steensedijk en eindigt aan de Torhoutsesteenweg. De dijk is ontworpen circa 1720 en omsluit de Snaaskerkepolder, die samen met de Sint-Catharinapolder en de Keignaertpolder als een spoelpolder moest instaan voor het uitschuren van de circa 1700 opnieuw verzande Oostendse haven.


ID: 156026 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandsberglaan 31 (Oostende)
Rechttegenover Deurnestraat gelegen, oorspronkelijk vrijstaande woning van de jaren 1930. Voortuintje afgeboord door witgeschilderde bakstenen pijlers waartussen haag. Bakstenen huis met betonnen elementen onder steil zadeldak (pannen, nok loodrecht op straat).


ID: 156027 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandsberglaan 64 (Oostende)
Halfvrijstaande tweegezinswoning, ontstaan uit samenvoeging in 1971 van twee huizen uit de jaren 1930.


ID: 156057 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Antoniusplein (Oostende)
Bedehuis naar ontwerp van architect Gustaaf Vandamme van 1931-1932, gebouwd in de toen nieuw aangelegde OPEX recht tegenover de Sint-Antoniusstraat en ingewijd in 1937; pastorie niet naar de plannen van vermeld architect uitgevoerd. Herstellingswerken ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog beëindigd in 1955.


ID: 156059 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Antoniusplein 2 (Oostende)
Bankgebouw naar ontwerp van architect Stéphane Beel (Kortrijk) van 1989. Originele en functionele invulling van driehoekig hoekperceel. Opbouw en indeling bepaald door twee loodrecht op en los van elkaar opgestelde langwerpige balkvolumes respectievelijk op de begane grond en bovenverdieping.


ID: 155952 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Catharinaplein 1-4, 5, Sint-Catharinapolderstraat 1 (Oostende)
Art-decogetint samenstel met burgerwoningen en appartementsgebouwtjes, uit interbellum. Ensemble met bakstenen lijstgevels met verwerking van simili, van één tot drie bouwlagen en twaalf ongelijke traveeën.


ID: 155954 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Catharinaplein 12A (Oostende)
Handels- en appartementsgebouwtje aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit interbellum. Drie bouwlagen en twee onregelmatige traveeën onder zadeldak.


ID: 155953 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Catharinaplein 6-7 (Oostende)
Art-decogetinte tweegezinswoning met cottage-allures, uit interbellum.