Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 161053 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Sebastiaansstraat 35 (Oostende)
Handelswoonhuis uit de 19de eeuw gekenmerkt door een verzorgde neoclassicistische gevel met een mooie houten winkelpui, gedateerd balkon "1884" Het huis wordt gebouwd in 1884-1885 op de plaats van een pakhuis. De inbreng van de winkel op de gelijkvloerse verdieping is vermoedelijk een ingreep uit het interbellum, zie aanpassingen interieur en naam in de trede. Sindsdien werden er weinig aanpassingen gedaan aan het pand. Eind 20ste eeuw wordt het huis met respect gerestaureerd; het wordt volledig als woonhuis gebruikt.


ID: 155977 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Sebastiaansstraat 41-43 (Oostende)
Sint-Sebastiaanskapel uit de tweede helft van de 19de eeuw, ontpleisterde baksteenbouw in neogotische bouwtrant van drie traveeën en twee bouwlagen op hardstenen plint onder pannen zadeldak. Links ervan bijhorend enkelhuis in neogotische bouwtrant met eveneens ontpleisterde bakstenen gevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 155978 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Sebastiaansstraat 45-49 (Oostende)
Eenheidsbebouwing met art-deco-inslag van twee à drie traveeën en drie bouwlagen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuizen met gecementeerde gevel voorzien van schijnvoegen op arduinen plint. Arduinen onderdorpels.


ID: 155970 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Sebastiaansstraat 6 (Oostende)
Handels- en appartementsgebouw van twee traveeën en vier bouwlagen onder plat dak uit de jaren 1930.


ID: 156149 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slachthuiskaai 1 (Oostende)
Afgerond hoekcomplex met herberg en appartementen van circa 1900. Lijstgevel met houten kroonlijst; drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen pseudo-mansardedak met drie dakvensters.


ID: 156169 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slijkensesteenweg 1 (Oostende)
Gebouw van de havendirectie met woning, gelegen dichtbij de Demeybrug aan de Oostkaai-Vlotdok, te bereiken noord via aansluitende bakstenen trappen met natuurstenen bossage. In 1908 bereiken het Stadsbestuur en het Bestuur van Bruggen en Wegen een overeenkomst waarbij onder meer de stad zou instaan voor de bouw van een "havenmeesterij" aan de Oostkaai-Vlotdok. In 1909 wordt de opdracht toegewezen aan aannemer Joseph Sanders; afgewerkt in 1910. Vierkant losstaand gebouw van twee/drie bouwlagen onder plat dak met een neoclassicistische, sobere vormgeving.


ID: 156178 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slijkensesteenweg 2 (Oostende)
Voormalige Staatsmarineschool in de internationaal "moderne stijl" naar ontwerp van architect P. Verbruggen (Brussel) van 1930 en vermoedelijk nog voor de Tweede Wereldoorlog uitgebreid ten westen met onder meer een directeurswoning; ontworpen als antwoord op architectuurwedstrijd van Ministerie van Transport voor twee zeevaartscholen, in Antwerpen en Oostende.


ID: 156171 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slijkensesteenweg 3 (Oostende)
Alleenstaand gebouw van begin 1900; vijf/zes traveeën en twee bouwlagen onder plat zinken dak. Monumentaal neoclassicistisch gebouw van baksteen op arduinen plint, geritmeerd door gecementeerde, gesuperposeerde pilasters, geblokt op begane grond.


ID: 156172 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slijkensesteenweg 3A (Oostende)
Alleenstaande onderkelderde opslagplaats van begin 1900, in monumentale neoclassicistische bouwtrant; zeven/drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak. Bakstenen gebouw op arduinen plint waarin getraliede kelderopeningen.


ID: 161059 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slipwaykaai (Oostende)
Betonnen magazijnbunker van de Tweede Wereldoorlog, deel uitmakend van het "Panzerstutzpunkt Ostende Hafen", de Duitse verdediging van het zeefront, het strand, de toegang tot de eigenlijke havengeul en de voorhaven; onderdeel van de Atlantikwall (1942-1944). Bunker van het type "1 x Verstärkt feldmäbig" magazijnbunker.