Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6324 resultaten


ID: 14223 | Beschermd monument

Gemeenteplein (Oostkamp)
De toren van de parochiekerk Sint-Pieters-in-de-banden is beschermd als monument.


ID: 167219 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gemeenteplein (Oostkamp)
Beeld van het Heilige Hart, vervaardigd in 1934 door beeldhouwer De Wispelaere uit Brugge, broer van de toenmalige pastoor.


ID: 11878 | Beschermd monument

Gruuthuselaan 1, Kapellestraat 87, Stationsstraat 186-190, 196-198 (Oostkamp)
Het kasteeldomein Gruuthuuse en een individuele bosboom (zomereik) te Oostkamp zijn beschermd als monument.


ID: 167228 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hertsbergsestraat 2-4 (Oostkamp)
Het huidige kasteel van 1907, is ontworpen door architect Stephan Mortier in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de plaats van het begin-19de-eeuws kasteel dat werd afgebroken circa 1906. Kasteel, gelegen in een uitgestrekt park met vijver, en bijhorend koetsgebouw, paardenstallen en jachtopzienershuis. Het bestaande kasteelpark wordt in het begin van de 20ste eeuw heraangelegd naar een ontwerp van de Brusselse landschapsarchitect Jules Buyssens. De 19de-eeuwse elementen in het park zoals het boothuis, de obelisk, het prieeltje, tuinbrug en een standbeeld blijven hierbij behouden. In het park zijn verschillende merkwaardige bomen aanwezig met dendrologische waarde vanwege hun omvang, ouderdom, soort of variƫteit.


ID: 14265 | Beschermd monument

Kapellestraat 11 (Oostkamp)
De neogotische kapel is beschermd als monument. De bescherming omvat de kapel en het perceel waarop deze gelegen is, met inbegrip van de arduinen hekpijlers en het hekwerk.


ID: 14257 | Beschermd monument

Kerkstraat 1 (Oostkamp)
De parochiekerk Sint-Blasius is beschermd als monument. De bescherming omvat de kerk met inbegrip van de zich erin bevindende roerende zaken, onroerend door bestemming.


ID: 167250 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijksestraat (Oostkamp)
Kunstwerk van 1999, vervaardigd door kunstenaar en schriftbeeldhouwer Pieter Boudens. Achthoekig, arduinen pilaar, symbool voor de weerspiegeling van het verleden en de toekomst.


ID: 167313 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oedelemsestraat 125, 129 (Oostkamp)
Hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Mogelijk deels heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog, hoewel geen vermelding hiervan in het kadaster. Boerenhuis van vijf traveeƫn met een centrale ingang. Zijgevel getypeerd door baksteenmotieven. Dwarse achtervleugel met ingewerkt nisje met een bakstenen omlijsting, een kruisje en erin een Mariabeeldje.


ID: 167600 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rooiveldstraat 107-109 (Oostkamp)
Kasteelsite bestaande uit een voormalig jachthuis met een bijhorende hoeve en bijgebouwen. In het noorden van het park met laat 19de-eeuwse landschappelijke vormgeving bevindt zich het jachtpaviljoen, meer centraal twee vrijstaande landgebouwen. In 1903 wordt een verbouwing aan het jachtpaviljoen geregistreerd: het gebouw wordt uitgebreid; het oostelijke deel krijgt een L-vormige plattegrond. Ook het schuurvolume ten oosten wordt uitgebreid. In 1906 worden beide landgebouwen verbonden door een koetsdoorrit en wordt een torenvolume gebouwd. In het begin van de jaren 1960 wordt het voormalige jachtpaviljoen verbouwd tot een riant woonhuis.


ID: 14267 | Beschermd monument

Torhoutsestraat (Oostkamp)
Het oorlogsgedenkteken voor slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog te Ruddervoorde is beschermd als monument. De bescherming omvat het gedenkteken, met inbegrip van het hoekperceel waarop het gelegen is.