Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 156233 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vindictivelaan 1 (Oostende)
Vóór de Tweede Wereldoorlog gelegen aan Wapenplein, verwoest en in jaren 1950 aldaar vervangen door Feest- en Cultuurpaleis. Nieuwe stadhuislocatie in functie van naoorlogs geografisch stadscentrum id est het gedempte derde handelsdok bij kruispunt van twee assen, respectievelijk de van oost naar west verlopende Vindictivelaan - Alfons Pieterslaan en de van zuid naar noord verlopende nieuwe Leopold II-laan naar Casino-Kursaal en zeedijk. Onmiddellijke omgeving bestaat verder uit Mercatordok ten oosten en gerechtshof (Canadaplein) ten noorden.


ID: 156235 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vindictivelaan 18-19, 19A (Oostende)
Handels- en appartementsgebouw "RESIDENTIE JOSMAR" naar ontwerp van architect Emmanuel Gerard opgetrokken in 1964-1966. Symmetrisch opgetrokken complex van tien bouwlagen onder plat dak; vier appartementen per bouwlaag gerangschikt rond centrale trappenhal en liftkoker.


ID: 156234 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vindictivelaan 9 (Oostende)
Schoolgebouw gelegen op centraal terrein tussen de Aartshertoginnestraat (west), de Euphrosina Beernaertstraat (noord) en de Christinastraat (oost), met het hoofdgebouw aan de Vindictivelaan (zuid). Middenpartij (zeven traveeën) deel van oorspronkelijk hotel opgetrokken in classicistische stijl in 1787 in opdracht van de schuttersgilde van Sint-Andreas en Sint-Barbara, ook zogenaamd de Gilde van de Haakbusschieters, opgericht te Oostende in 1677 en voorheen gevestigd in de Sint-Franciscusstraat. Sinds 1878 in gebruik als schoolgebouw.


ID: 156067 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vingerlingstraat 18 (Oostende)
Handels- en appartementsgebouw in nieuwe zakelijkheid, uit jaren 1930. Witgecementeerd hoekpand met drie bouwlagen en ongelijke traveeindeling onder plat dak met verglaasde daklijst.


ID: 156066 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vingerlingstraat 4 (Oostende)
Burgerhuis met art-deco-inslag, uit jaren 1930, gesigneerd "GELDHOF T.S. AANNEMER" in vensteromlijsting beneden. Enkelhuis met twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (pannen). Baksteenbouw met accentuerend gebruik van simili.


ID: 156121 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Violierenlaan 112-114 (Oostende)
Samenstel van twee vakantiehuisjes in repeterend schema, behorend tot de originele bebouwing in cottagestijl van de jaren 1920. Rijhuizen van twee traveeën en één bouwlaag onder pannen mansardedak en dakkapellen met puntgevels.


ID: 156118 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Violierenlaan 5 (Oostende)
Kleuterafdeling van stedelijke basisschool August Vermeylen, gebouwd in 1976 naar ontwerp van Ir. Arnold De Vos en architect Jan Lewyllie. Ruim complex met klasgebouw van drie bouwlagen, ondergrondse fietsenberging, sportzaal en zwembad, gelegen op vrij perceel tussen Schermplantenstraat en Violierenlaan. Betonskelet met bakstenen muren, strakke horizontale belijning in opbouw van de gebouwen, typerend lichtgroen glasgordijn van hoofdgebouw.


ID: 156120 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Violierenlaan 98 (Oostende)
Half vrijstaand interbellumburgerhuis met voorgevel gericht naar binnentuintje, afgeboord met bakstenen tuinmuur op gecementeerde plint. Grotere tuin achter woning, met houten tuinhek.


ID: 156157 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Visserskaai (Oostende)
Montgomerydok, gegraven in 1866-1869 als tij- en strandingsdok voor de visserij, op de plaats van de in 1865 geslechte oost-vestingen rond de binnenstad.


ID: 156159 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Visserskaai (Oostende)
Zeeaquarium, in 1977 ondergebracht in de voormalige garnaalmarkt op de Visserskaai, gebouwd in 1957-1958 door architect en stadsingenieur Arnold De Vos. Betonconstructie van twee bouwlagen onder plat dak, nog aanleunend bij de internationale stijl.