Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 156279 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zwaluwenstraat 77 (Oostende)
Stadswoning Wijngaard, zie opschrift van bas-reliëf-voorstelling van putti met druiventros. Enkelhuis in art deco, uit interbellum. Souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder plat dak, met een gecementeerde en beschilderde gevelopstand, verlevendigd met een accentuerend gebruik van baksteen.


ID: 156131 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zwitserlandstraat 1 (Oostende)
Voormalige vrije jongensschool "Ville de Bruxelles", gebouwd in 1924 naar ontwerp van Albert-Victor Fobert. Hoekpand van zes traveeën + vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder pannen mansardedak met dakvensters.


ID: 142070 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalmoezenijestraat 68 (Oosterzele)
Gerenoveerd achterin gelegen boerenwoning van één bouwlaag en vijf traveeën, onder zadeldak, waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw. Kleine haakse bijbouw.


ID: 142071 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdries 17 (Oosterzele)
Achterin gelegen hoeve van het semigesloten type met gekasseid rechthoekig erf met ijzeren toegangshek aan overhoekse vierkante bakstenen hekpijlers tussen de U-vormig opgestelde hoevegebouwen. Boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag, onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw, mogelijk echter met oudere kern. Bakstenen bedrijfsgebouwen aan de oostelijke en westelijke erfzijde uit de 19de eeuw.


ID: 142074 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bakkerstraat (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevatte één bunkerruimte met een schietopening voor een mitrailleur.


ID: 142072 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bakkerstraat 1 (Oosterzele)
Oudste vermelding van de kerk teruggaand tot 1155. Oorspronkelijk toegewijd aan de Heilige Blasius en later aan Sint-Agatha die als bedevaartheilige in de kapel werd bezocht voor borstziekten. Omgevend kerkhof met 19de en 20ste-eeuwse graftekens. Waarschijnlijk oorspronkelijk een laatromaanse zaalkerk met westtoren uit de 12de eeuw nadien uitgebreid met transept en koor en verscheidene malen aangepast. De huidige parochiekerk is een typische kleine plattelandskerk in overgangsstijl romaans-gotisch.


ID: 142073 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bakkerstraat 3 (Oosterzele)
Pastorie, gebouwd in een deels ommuurde en deels omhaagde tuin links palend aan het kerkhof. Onderkelderd dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, met zadeldak voorzien van een klokkenstoel, daterend uit midden 19de eeuw maar gemoderniseerd in 1971.


ID: 142075 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Balegemstraat 16 (Oosterzele)
Gedeeltelijk bewaard landelijk industrieel complex. In 1866 werd de bestaande weverij aangepast en vergroot tot een mechanische weverij met stoommachine; naar verluidt in 1887 omgevormd en vergroot tot een bierbrouwerij. Lange gewitte bakstenen bedrijfsvleugel van één bouwlaag onder parallelle zadeldaken, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Verder nog koetshuis, kleinere bedrijfsgebouwen en een vrijstaande, hoge ronde bakstenen schoorsteen, waarschijnlijk uit begin 20ste eeuw.


ID: 142076 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Balegemstraat 18-22 (Oosterzele)
Rij van drie in eenheidsbebouwing opgetrokken dubbelhuisjes van drie traveeën en anderhalve bouwlaag, onder een schilddak, waarschijnlijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw en aanvankelijk horend bij de aanpalende vroegere brouwerij.


ID: 142077 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Balegemstraat 2 (Oosterzele)
In 1866 gebouwde parochiekerk naar ontwerp van architect Edmond de Perre-Montigny, aansluitend bij het doorsnee type plattelandskerk uit midden 19de eeuw, zowel wat de plattegrond als de bouwstijl betreft. Driebeukige kerk met schip van zes traveeën onder leien zadeldak, ingebouwde oosttoren, koor van één travee en driezijdige sluiting; ondiepe zijkoren in het westen.