Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

84000 resultaten


ID: 10409 | Vastgesteld landschapsatlasrelict

Knesselare, Ursel (Aalter), Oedelem (Beernem), Oostwinkel, Ronsele, Zomergem (Lievegem), Adegem, Maldegem (Maldegem)
Het Maldegemveld is vastgesteld in de landschapsatlas.


ID: 128143 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalterstraat 2, 6 (Aalter)
Lagere school en klooster, opgericht in 1895; bouw van zusterschool en zogenaamd Huis der Heilige Familie naar ontwerp van Eerwaarde Heer P. Van Loo. Nieuwe Lagere School gebouwd in 1959. Aan de straat gelegen, langgerekt schoolgebouw met geschilderde bakstenen gevel en hoge getoogde vensters met roedeverdeling; uit de 20ste eeuw.


ID: 128144 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalterstraat 5, Blekkervijverstraat 20 (Aalter)
Kasteeltje uit het begin van de jaren 1920 in neo-Lodewijk XIV-stijl naar ontwerp van O.-H. en A. Van de Voorde. Prachtig aangelegde domein met dreven, vijver en verscheidene al den niet oudere dienstgebouwen, onder meer ingangspaviljoen, oranjerie, serre, garage, duiventoren. De broeders van Liefde lieten naast het bestaande kasteeltje in 1951 een nieuw noviciaat met kapel bouwen naar ontwerp van de Antwerpse architect R. Verbruggen.


ID: 128145 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalterstraat 72 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met tweegezinswoning en losstaande bedrijfsgebouwen; daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 128146 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aalterstraat 84 (Aalter)
Kasteeltje gebouwd in 1925 in de bossen van het Hooggoed in Sint-Maria-Aalter; vandaag nog steeds gelegen in boomrijke, aangelegde omgeving, met grasveld rondom de woning. Neogotisch gebouw naar verluidt naar ontwerp van architect Carette en opgetrokken uit baksteen met veel trapgevels en kantelen.


ID: 128147 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aardenburgse Heerweg 5 (Aalter)
Oorspronkelijk leen van de heerlijkheid Wessegem. Grotendeels omgrachte hoeve met sterk verbouwd woonhuis ten westen en schuur ten noorden onmiddellijk bij de wal. Woonhuis op uitgesproken terp, van zeven traveeën onder steil zadeldak; rechts aandak met vlechtingen en schouderstukken, wijzend op oude kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw.


ID: 128148 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Akkerstraat 1 (Aalter)
Bewakershuisje van de kapel van Onze-Lieve-Vrouw Voorspraak, ingeplant op de hoek met Grote-Kapellestraat, rechts van de kapel. 18de-eeuws huisje waar onder meer kaarsen voor de bedevaarders verkocht werden.


ID: 8023 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Artemeersstraat, Duinenstraat, Reigerbeekstraat, Vinktsestraat (Aalter), Kanegemstraat (Deinze), Kazernestraat, Mooremandestraat, Oosthoekstraat, Vinktse Binnenweg (Tielt)
De omgeving van de stenen windmolen Artemeersmolen is beschermd als dorpsgezicht.


ID: 128149 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Artemeersstraat 14A-B (Aalter)
Ronde bakstenen bovenkruier, type bergmolen, opgetrokken in 1810 ter vervanging van de nabijgelegen houten Eekhoutmolen te Kanegem.


ID: 128150 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Artemeersstraat 2 (Aalter)
Boerenwoning uit 1843, van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, met bakstenen lijstgevel en geprofileerde aflijnende kroonlijst.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.