Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142090 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Broek 19 (Oosterzele)
Achterin gelegen naar het zuidoosten georiënteerd boerenhuis van één bouwlaag en zes traveeën, onder zadeldak.


ID: 142091 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Broek 21 (Oosterzele)
Burgerhuis van het dubbelhuistype met drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Links bijbouw met korfboogpoort.


ID: 142092 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Broek 29 (Oosterzele)
In U-vorm opgestelde gebouwen rondom een rechthoekig gekasseid binnenerf met open zijde aan de straatkant, minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder schilddak uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Van de in 1899 opgerichte jeneverstokerij bleef een rechthoekig stooklokaal met schilddak en aanzet van een ronde schoorsteen bewaard.


ID: 142093 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diepestraat 20 (Oosterzele)
Hoeve met in U-vorm opgestelde aaneensluitende gebouwen en ijzeren toegangshek tussen bakstenen pijlers naast een aan de straat palende dwarsschuur van vier traveeën onder zadeldak, deels uit oud metselwerk en vier rijen luchtspleten in de zijpuntgevel. Boerenwoning, in oorsprong mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 142098 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp (Oosterzele)
Eerste bidplaats teruggaand tot de kersteningstijd en volgens overlevering gesticht door de Heilige Livinus. De oude kerk zou, na ineenstorting van de toren in 1723, herbouwd zijn in 1724-1726. In het tweede kwart van de 19de eeuw werd een nieuwe kerk opgericht naar ontwerp van de Gentse architect Louis Minard, op de plaats van de oude met behoud van de vroegere kruisingstoren in de nieuwe voorgevel; de kerk werd nu naar het westen in plaats van naar het oosten georiënteerd. Eenvoudige driebeukige hallenkerk met gedeeltelijk ingebouwde oosttoren. Grotendeels geruimde, deels ommuurde L-vormige begraafplaats.


ID: 142094 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 1 (Oosterzele)
L-vormig gebouw van twee verdiepingen onder snijdende zadeldaken met houten dakkapellen, gedateerd 1899. Vrij opvallend eclectisch getint gebouw met een tweeslachtig karakter: enerzijds aansluitend bij de burgerlijke villabouw van die tijd en anderzijds met reminiscenties aan de vroegere schepenhuizen.


ID: 142095 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 50 (Oosterzele)
Klooster van de zusters apostolinnen van Gent, instituut zusters Onbevlekte Ontvangenis. Hoofdgebouw aan de straat met voorgevel van drie bouwlagen en zeventien traveeën, onder zadeldak, grotendeels uit het derde kwart van de 19de eeuw doch nog herkenbare oudere kern. Rechts neogotische bakstenen kapel van vier traveeën met driezijdige koorsluiting van circa 1910.


ID: 142096 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 51 (Oosterzele)
Rijhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Zwarte beraapte lijstgevel op een gecementeerde plint met schijnvoegen.


ID: 142097 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 55 (Oosterzele)
Pastorie, in 1851 nieuw gebouwd ten zuiden van de kerk. Voortuin met gewit ijzeren hek. en achterliggend beboomde tuin. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak..


ID: 142100 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driesstraat 1 (Oosterzele)
Zogenaamd Villa der Hortensias, volgens gevelopschrift in sgraffitopaneel met bloemmotieven onder de daklijst, rechts van de afgeschuinde gevelhoek. Gele bakstenen villa met lichte art-nouveau-invloeden gebouwd in 1912-12914.