Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142124 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwsestraat 43 (Oosterzele)
Grote hoeve van het gesloten type, volgens archiefstukken in 1775 nog met losse bestanddelen. Boerenwoning van één bouwlaag en negen traveeën, uit de tweede helft van de 18de eeuw, aan de straatkant en de noordwestzijde van het vrijwel vierkant binnenerf. Poort met doorrit in de zuidoostelijke vleugel bereikbaar via een omheen de oostvleugel lopende weg afgeboord door een populierenrij. Gewit bakstenen complex met gesloten karakter, onder pannen zadeldaken.


ID: 142125 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwsestraat 80-82 (Oosterzele)
Grote hoeve naast het Blauw Kasteel en waarschijnlijk het vroeger neerhof van het kasteel. Lange, gewitte bakstenen schuur gebouwd aan de straatzijde met drie rechthoekige doorritten naar het erf. Boerenwoning ingeplant aan de achterzijde van het erf van één bouwlaag en zeven traveeën, in kern waarschijnlijk opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Zuidwestelijke bedrijfsvleugel met schuur, stallen en wagenhuis, gedateerd 1785.


ID: 142126 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heet 22 (Oosterzele)
Achterin gelegen hoeve, bereikbaar via een gekasseide weg die eindigt bij het ijzeren toegangshek tussen twee lage, zware bepleisterde vierkante hekpijlers voor het eveneens gekasseide voorerf. Hoevegebouwen opgesteld in U-vorm met boerenwoning van één bouwlaag en zes traveeën onder zadeldak, waarschijnlijk opklimmend tot eind 18de eeuw en afzonderlijke dwarsschuur met stallen onder pannen zadeldak.


ID: 142127 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hemelstraat 10 (Oosterzele)
Gewitte bakstenen boerenwoning van één bouwlaag en negen traveeën, onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 142128 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hemelstraat 8 (Oosterzele)
Hoeve met losse bestanddelen opgesteld in U-vorm rondom het voorerf. Achterin gelegen, ten noorden georiënteerde boerenwoning van één bouwlaag en zes traveeën onder zadeldak, van circa 1800. Pomp tegen de haardtravee. Ten oosten, schuur met stallen onder zadeldak; aalpomp tegen de gewitte bakstenen erfgevel.


ID: 142129 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hettingen 61 (Oosterzele)
U-vormig opgestelde hoevegebouwen met overzolderde doorgang links in de aan de straat gebouwde bedrijfsvleugel. Rechts daarvan een ijzeren toegangshek tussen zware, gemetste vierkante hekpijlers. Boerenwoning met jaarankers 1774. Ten zuidoosten van het binnenerf: interessant bakhuis van het samengestelde type met oostelijke zijgevel nog grotendeels in vakwerkbouw en horizontaal beborde houten punttop.


ID: 142135 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoek ter Hulst (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevatte twee bunkerruimtes, elk met een schietopening voor een mitrailleur en een observatiekoepel.


ID: 142136 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoek ter Hulst (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 142137 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoek ter Hulst (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, waarvan één met een schietopening voor mitrailleur en één met een schietopening voor een 47mm veldkanon.


ID: 142138 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoek ter Hulst (Oosterzele)
Be1 is een Belgische bunker, opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker is de meest westelijke bunker van het weerstandsnest Betsberg en bestaat uit één bunkerruimte met schietopening voor mitrailleur.