Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerstraat (Oosterzele)
Be5 is een Belgische bunker, opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Betsberg en bevat twee gescheiden bunkerruimtes, waarvan één voor een mitrailleur met observatiekoepel en één voor een mobiel kanon.


ID: 142192 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerstraat (Oosterzele)
Be7 is een Belgische bunker, opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Betsberg en bevat twee bunkerruimtes met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 142193 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerstraat (Oosterzele)
Be8 is een Belgische bunker, opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Betsberg en bevat twee gescheiden bunkerruimtes, waarvan één voor een mitrailleur met observatiekoepel en één voor een mobiel kanon.


ID: 142187 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerstraat 34 (Oosterzele)
Be6 is een Belgische bunker, opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze bunker behoorde tot het weerstandsnest Betsberg en bevat één bunkerruimte met een schietopening voor een mitrailleur.


ID: 142194 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 25 (Oosterzele)
Semigesloten landelijk complex op een spievormig perceel. Voorin gebouwd boerenburgerhuis zijdelings palend aan beide straten; laag ommuurd voortuintje. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern. In U-vorm achter aangebouwde bakstenen bedrijfsgebouwen onder snijdende zadeldaken. Tegen de rechter zijgevel: witstenen Christusbeeld aan ijzeren kruis.


ID: 142196 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moortselestraat 76 (Oosterzele)
Achterin gelegen hoeve, voornamelijk zichtbaar vanaf de Beekstraat. Naar het zuiden georiënteerde boerenwoning waarschijnlijk uit begin 19de eeuw. Ten oosten, afzonderlijke lage kleine stal en aansluitend bakhuisje van het samengestelde type.


ID: 142197 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moortselestraat 78 (Oosterzele)
Herenhuis, gebouwd circa 1845 door burgemeester E. Schollaert. Voortuin deels afgesloten door gewitte bakstenen muur met gepikte plint; centraal ijzeren hek tussen overhoekse, gewitte vierkante pijlers. Zijdelings aan de straat palend koetshuis en paardenstallen. Gewit bakstenen gebouw van vijf traveeën onder zadeldak. Een tweedelig bakstenen bijgebouw in de tuin met rechter deel van twee bouwlagen, waarschijnlijk een vroegere duiventoren.


ID: 142198 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Muldershof 1 (Oosterzele)
19de-eeuwse, half vrijstaande dorpswoning. Onderkelderd asymmetrisch dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met zadeldak, met verankerde en gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen. In de gewitte bakstenen rechter zijpuntgevel: rechthoekige gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.


ID: 142199 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Muldershof 2 (Oosterzele)
Molenhuis met watermolen aan de Molenbeek, reeds vermeld in 1446. Molenhuis, na het stilleggen van het rad in 1953, in 1954 aangepast tot woonhuis; één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak. Van de vroegere korenwatermolen bleef enkel het plaatijzeren waterwiel met houten maalgoot bewaard tegen de achtergevel van het molenhuis en de trapsgewijze afgebouwde strekdam.


ID: 142200 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Muldershof 3 (Oosterzele)
Dorpswoning met landelijk karakter; één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak, waarschijnlijk gebouwd circa 1800 maar aangepast in de tweede helft van de 20ste eeuw.