Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142201 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mussestraat (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, elk voorzien van een schietopening voor mitrailleur.


ID: 142202 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mussestraat (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, elk voorzien van een schietopening voor mitrailleur.


ID: 142203 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Wetterse steenweg 1 (Oosterzele)
Wisselplaats voor postkoetsen en overnachtingsplaats voor postkoetsiers. Heden grotendeels vrijstaand onderkelderd herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met neoclassicistisch getinte lijstgevel met dubbelhuisopstand, maar in de 20ste eeuw bekleed met een parement van oranje baksteen.


ID: 142204 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Wetterse steenweg 2 (Oosterzele)
Ruime villa midden in een beboomde en omhaagde tuin, gebouwd als dokterswoning door dokter Leus in 1904 naar ontwerp van architect G. Vanden Hende. Dubbelhuis van twee verdiepingen onder leien schilddak en snijdende zadeldaken achter de topgevels van de risalieten. Aanbouwsel van één verdieping tegen de linker zijgevel: voormalige apotheek en dokterspraktijk. Voormalig koetshuis met jaarsteen 1909 in de tuingevel.


ID: 142205 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Wetterse steenweg 8 (Oosterzele)
Aan de straat gebouwde landelijke dorpswoning van één bouwlaag en vijf traveeën, waarvan een poorttravee links, onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 142206 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastorieberg 2 (Oosterzele)
Hoog bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen op kelderverdieping, in neoromaans getinte stijl, volgens archiefstukken opgetrokken naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny van 1871. Achterliggende ommuurde tuin. Van de oude pastorie uit 18de eeuw bleef het volume van de benedenverdieping van zeven traveeën behouden, nu bijgebouw.


ID: 142207 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pelgrim 19 (Oosterzele)
Alleenstaand burgerhuis van het dubbelhuistype met vier traveeën en twee bouwlagen, onder schilddak, daterend van circa 1875, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel verrijkt met imitatiebanden onder de puilijst. Blinde beraapte rechte zijgevel.


ID: 142209 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pelgrim 43 (Oosterzele)
Pastorie zijdelings palend aan Pelgrim met voortuin en bijbehorende hof rechts en achteraan. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, in kern daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 142210 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pelgrim 50 (Oosterzele)
Oorspronkelijk een herenhuis, sinds 1866 godshuis voor ouderlingen, meisjes- en bewaarschool bediend door de zusters van Opbrakel. Het hoofdgebouw aan de straat, klooster en rusthuis, van twee bouwlagen en negen traveeën, bewaart het oorspronkelijk volume en de travee-indeling van een dubbelhuis uit het derde tot vierde kwart van de 18de eeuw. Leien schilddak met klokkenstoel.


ID: 142214 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rattepas (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes met een schietopening voor mitrailleur.