Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142238 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Spoorwegwegel (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn. Het is de grootste bunker van het bruggenhoofd, voorzien op de opstelling van twee 75mm kanonnen en twee mitrailleur.


ID: 142240 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 100 (Oosterzele)
Dorpsherberg met oude herbergnaam. Dubbelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. In de iets bredere rechter hoektravee uitgespaarde rondboognis in een geprofileerde omlijsting van kleine baksteen.


ID: 142241 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 13 (Oosterzele)
Gemeentehuis, gebouwd in 1936 naar ontwerp van architecten E. De Landsheer en A. De Buck. Bak- en natuurstenen gebouw, stilistisch en typologisch aansluitend bij de gemeentehuizen in neotraditionele stijl uit eind 19de eeuw. Rechts achter, in 1981-82 aangebouwde moderne bibliotheek naar ontwerp van architect P. Fovel.


ID: 142242 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 53 (Oosterzele)
Neoclassicistisch getint herenhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw, met bepleisterde lijstgevel met dubbelhuisopstand, verticaal geleed door lisenen.


ID: 142244 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 98 (Oosterzele)
Eclectische villa gebouwd circa 1902. Dubbelhuis onder snijdende, leien zadeldaken met vorstkam en leliemotief.


ID: 142245 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenstraat 3 (Oosterzele)
Grote hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw met rechthoekige, gekasseide binnenplaats met mestvaalt, toegankelijk vanaf de straat via een overzolderde doorgang met poort tussen de dwarsschuur rechts en een lagere stalvleugel links. Ten zuidoosten georiënteerd boerenhuis van één bouwlaag en zeven traveeën onder zadeldak. Achter het boerenhuis haaks aangebouwde kalverstal met zadeldak.


ID: 142246 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stuivenberg (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevatte één bunkerruimte met een schietopening voor een mitrailleur.


ID: 142247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tramplein (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 142249 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Turkenhoek 22, 22A (Oosterzele)
Vrij grote hoeve, gedeeltelijk omringd door brede walgrachten ten noorden en ten westen. Nogal opvallend landelijk complex door het groot volume van de gebouwen en de vrij geïsoleerde inplanting ervan in het landschap. In het vierde kwart van de 19de eeuw grotendeels verbouwde en vergrote hoeve met rechthoekige binnenerf. Bedrijfsgebouwen met verankerde gewitte bakstenen gevels onder zadeldaken. Bakhuis van het samengestelde type ten noorden nabij de walgracht.


ID: 142252 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Uilhoek (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevatte één bunkerruimte met een schietopening voor een mitrailleur.