Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142273 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wijkschoolstraat 21 (Oosterzele)
Hoeve met boerenwoning van één bouwlaag en vier traveeën, mogelijk opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, maar met vernieuwde rechter zijpuntgevel en zadeldak. Bakstenen bedrijfsvleugel met dwarsschuur en stallen, gedateerd 1772.


ID: 142274 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wijkschoolstraat 4 (Oosterzele)
Gewitte bakstenen boerenwoning uit de 19de eeuw, van één bouwlaag en vier traveeën met getoogde muuropeningen en gepikte plint onder een zadeldak.


ID: 142276 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Windekekouter 31 (Oosterzele)
Eclectisch getinte burgerwoning in omringende tuin, uit begin 20ste eeuw. Onderkelderd dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, onder mansardedak, voorzien van een centrale houten dakkapel met vleugelstukken en twee oeils-de-boeuf.


ID: 142277 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Windekekouter 47 (Oosterzele)
Villa van de vrederechter van Oosterzele A. Langlois, gebouwd in de jaren 1890. Ruime, onderkelderde woning van twee bouwlagen met onregelmatige plattegrond en neotraditionele inslag. Rechts naast de voorgevel toegevoegde massieve rechthoekige toren. In het bijbehorend beboomde park: serre en bijgebouw.


ID: 142278 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wulgenstraat (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, waarvan één met een schietopening voor mitrailleur en observatiekoepel en één met een schietopening voor een 47mm veldkanon.


ID: 142279 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Yshoute 10 (Oosterzele)
IJzeren toegangshek tussen de gevelhoek en de zware gewitte hekpijler. Boerenwoning van één bouwlaag en zeven traveeën onder zadeldak, in kern mogelijk opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Open mestvaalt. Ten noorden, bedrijfsvleugel met zadeldak met centrale poort met doorrit geflankeerd door paardenstallen, een ovenkot en een dwarsschuur. Lange bakstenen bedrijfsvleugel aan de zuidzijde onder schilddak met koestallen, aardappelkelder, rechthoekige doorrit en dwarsschuur.


ID: 142280 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Yshoute 25 (Oosterzele)
Semigesloten hoeve uit de 19de eeuw, met toegang tot het binnenerf via een brede rechthoekige doorrit in een aan de straat palende L-vormige bakstenen bedrijfsvleugel. Boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag, naar verluidt circa 1900 gebouwd op de plaats van het vroegere boerenhuis. Bewaarde koe-, paardenstallen en schuur ten zuiden.


ID: 167162 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albrecht Rodenbachstraat (Oostkamp)
Gemeentelijke begraafplaats ontstaan in de periode 1973-1976, na de sluiting van het oude kerkhof naast de Sint-Pieterskerk. dieper in gelegen toegangsgebouw, daterend van 1973. Baksteenbouw onder leien schilddak met op de nok een centrale klokkenstoel. Omhaagde begraafplaats met rechthoekig grondplan. Gekasseide hoofdpaden in kruisvorm; bijkomende paadjes tussen de grafvelden en grasperken met betonnen tegels.


ID: 167163 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albrecht Rodenbachstraat 46 (Oostkamp)
Hoeve uit het begin van de 19de eeuw, zwaar gerenoveerd in de jaren 1930 en 1950. In oorsprong twee verschillende volumes, bestaande uit een voormalig woonhuis en stal, heden op een L-vormige plattegrond, gelegen rondom een gekasseid erf. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw op een zwart gepekte plint, afgedekt door half gemansardeerde zadeldaken.


ID: 167165 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beernemsestraat 27 (Oostkamp)
Historische hoeve, bestaande uit losse bestanddelen rondom een deels verhard erf. Hoeve bestaande uit een 17de-eeuws boerenhuis, een in de tweede helft van de 20ste eeuw, ingekorte 17de-eeuwse schuur en een eind 19de-eeuwse stal. Boerenhuis van het langgeveltype met een aan de oostzijde geïntegreerd stalvolume.