Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167204 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Erkegemstraat 104 (Oostkamp)
In oorsprong 18de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een onverhard erf, toegankelijk via een lange oprijlaan die wordt afgesloten door een hekken tussen twee slanke pijlers. Het erf wordt aan noordoostzijde afgebakend door het originele woonhuis.


ID: 167205 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Erkegemstraat 145 (Oostkamp)
Eenvoudige, vrijstaande woning uit de jaren 1930. Baksteenbouw van twee bouwlagen en twee traveeën onder een pannen zadeldak. Kleine verharde voortuin met lage bakstenen muur waarop de lage witgeschilderde pilasters verbonden zijn door buisleuningen; dito hekken.


ID: 167199 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Erkegemstraat 23, 27 (Oostkamp)
Interbellumwoning als uitbreiding van een oorspronkelijk 19de-eeuws woonhuis met aanpalende berging of stalling. Kleine met gras begroeide voortuin, afgezet door een deels bewaard betonnen hekken. Dubbelhuis van bruine baksteen onder een vernieuwd zadeldak met mechanische pannen.


ID: 167200 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Erkegemstraat 45 (Oostkamp)
Samenstel van twee woningen volgens het kadaster in 1913 gebouwd door wagenmaker August Van Houtte. Oranje baksteenbouw onder een vernieuwd pannen zadeldak, gecementeerde zijgevel en een bepleisterde plint.


ID: 167201 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Erkegemstraat 54 (Oostkamp)
Begin 20ste-eeuwse hoeve, volgens het kadaster daterend van 1938 en in 1969 uitgebreid met bijkomende stallen ten noordoosten van de bestaande bebouwing. Boerenhuis van twee bouwlagen met geïncorporeerd stal/schuurvolume aan de oostzijde.


ID: 167202 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Erkegemstraat 55 (Oostkamp)
Kleine 19de-eeuwse hoeve bestaande uit losse, in mekaars verlengde gelegen bestanddelen. Deels met gras begroeid erf toegankelijk via een voetgangersdoorgang tussen twee slanke, wit beschilderde pijlers met een roodgeschilderde bolbekroning. Ten noordoosten aanpalend, begraasd perceel met twee fruitbomen.


ID: 167208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Everaertstraat 26 (Oostkamp)
Historische hoeve, waarvan het boerenhuis en de grote stal reeds staan afgebeeld op de Ferrariskaart van 1770-1778. Boerenhuis volgens het kadaster vergroot in 1941, doch vermoedelijk grondig verbouwd met gedeeltelijk behoud van het oorspronkelijke gebouw; aan de oostkant, lage aangebouwde stallen. Grote stal uit de 18de eeuw, quasi dwars op het woonhuis georiënteerd.


ID: 167207 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Everaertstraat 3 (Oostkamp)
Vrijstaande woning, volgens het kadaster gebouwd in 1928 in opdracht van Victor Everaert. Gelijkaardige gevelopbouw als de woning van 1929 aan de Oedelemsestraat nummer 73, die werd ontworpen door Camiel de Grave. Bakstenen woning onder gemansardeerd zadeldak met zwarte, mechanische pannen.


ID: 167209 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Fabiolalaan 1 (Oostkamp)
Hoeve, naar alle waarschijnlijkheid gebouwd in functie van het recht er tegenover gelegen buitengoed, later geëvolueerd tot het kasteel Macieberg. Historische hoeve toegankelijk via een onverharde erfoprit en bestaande uit een begin 19de-eeuws boerenhuis, een 18de-eeuwse schuur en een 18de-eeuwse stalgebouw.


ID: 167210 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Fabiolalaan 2 (Oostkamp)
Reeds in de tweede helft van de 17de eeuw wordt op deze locatie een buitengoed vermeld. Vrij imposant verankerd, bakstenen volume onder gemansardeerd schilddak. Voormalige schaapsstallen, gebouwd in 1936-1937 naar een ontwerp van de Brugse architect Antoine Dugardyn, die op dat ogenblik ook het kasteel restaureerde. In het kasteeldomein ligt een restant van een voormalige moestuin, boomgaard en verschillende kleine stallen en bergingen. Tevens bewaarde serre, gebouwd in 1936. Parkaanleg met kenmerken van 19de of vroeg 20ste-eeuwse landschappelijke vormgeving met resterende parkvijver en vervallen brug. Vervaagde centrale dreef naar het centrum van Oostkamp beplant met lindebomen.