Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167211 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Fabiolalaan 33 (Oostkamp)
Boerenwoning van circa 1900 van vijf traveeën breed onder een licht overkragend pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw met licht getoogde openingen. Voor- en achtergevel met een centrale deur met bovenlicht en aan weerszijden twee beluikte vensters met schuiframen.


ID: 167212 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Fabiolalaan 66 (Oostkamp)
Hoeve, bestaande uit losse bestanddelen en gelegen rondom een met gras begroeid erf met een fruitboom. De site met enkele gebouwen dateert van het einde van de 18de eeuw, doch het huidige uitzicht gaat vooral terug op 1914. Boerenhuis bestaande uit drie volumes: het oorspronkelijke, mogelijk in kern 18de-eeuwse volume wordt in 1914 uitgebreid Verder nog schuur met dwarse doorrit en stal met aansluitend bakhuisje van 1914 aan de noordzijde.


ID: 167213 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Faliestraat 32 (Oostkamp)
19de-eeuwse hoeve met boerenhuis met geïncorporeerde stal en ten oosten ervan een vrijstaande, dwars georiënteerde schuur. Latere bijgebouwen ten zuidwesten van het woonhuis onder meer een open hangar.


ID: 167215 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gaston Roelandtsstraat 25 (Oostkamp)
19de-eeuws breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen afgedekt door een zadeldak met groen/blauw gesmoorde pannen. Neoclassicistische gevelbepleistering met onder meer horizontale belijning, versierde lateien en geprofileerde vensteromlijstingen.


ID: 167217 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gemeenteplein (Oostkamp)
In oorsprong romaanse kerk, doch in de loop van de tijd grondig verbouwd en heden met hoofdzakelijk neogotisch uitzicht. Ten oosten en deels ten zuiden van de kerk is een neogotisch hekken bewaard tussen arduinen pijlers; aan zuidzijde een ingang tussen verjongende pijlers met bekronende smeedijzeren lantaarns.


ID: 167218 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gemeenteplein 1 (Oostkamp)
Gemeentehuis van Oostkamp, gebouwd in 1882 in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar de ontwerpplannen van provinciaal architect René Buyck van 1850-1923. Imposant breed pand van negen traveeën en twee bouwlagen, afgedekt door een leien schilddak. Verankerde, oranje baksteenbouw verfraaid met het gebruik van natuursteen voor de kruisvensters, de hoekblokken en de speklagen.


ID: 167220 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaartsestraat 11 (Oostkamp)
Dubbelhuisje van vijf traveeën op een L-vormige plattegrond, gelegen in een met gras begroeide tuin, vooraan afgezet door een lage haag. Centraal pad, eerst tussen lage bakstenen muurtjes met ezelsrug, voortgezet door lage haagjes. Witgeschilderde baksteenbouw afgedekt door een typisch sterk overkragend, strooien dak. Rechts van het woonhuis staat een sterk overgroeid bakstenen gebouwtje.


ID: 167221 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaartsestraat 13 (Oostkamp)
Vrijstaande villa volgens het kadaster daterend van 1934. Oranje baksteenbouw met gebruik van beton voor de lateien van de vensters en voor de erker. Typerend voorkomen van een verspringend gemansardeerd schilddak met dakvenster vooraan. Ten noordoosten van het perceel staat een oudere, verankerde, bakstenen schuur onder een overkragend zadeldak met Vlaamse pannen.


ID: 167224 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaartsestraat 130 (Oostkamp)
18de-eeuwse hoeve met deels bewaarde omwalling. Hoeve met losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Vrij monumentale toegangspoort bestaande uit een grote korfboogvormige doorrit met aan weerszijden een kleinere poort; bruine baksteenbouw gecombineerd met oranje baksteen voor de strekken en een cordonlijst. Elk niveau afgedekt met een zadeldakje met Vlaamse pannen.


ID: 167222 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaartsestraat 79 (Oostkamp)
Hoeve met vrij statig boerenhuis in het noordoosten en ten noordwesten ervan een langwerpig schuur/stalvolume. Het geheel vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Oprit met hekken tussen twee pijlers, geflankeerd door twee knotlinden.