Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167392 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lodistraat 84 (Oostkamp)
Hoeve, volgens het kadaster gebouwd in de periode 1840-1852 in opdracht van baron François-Joseph de Serret, eigenaar van het nabijgelegen kasteel Drie Koningen te Beernem. Dieper gelegen hoevetje van het langgeveltype, loodrecht op de straat georiënteerd en gelegen op het einde van een lange, rechte en onverharde oprijlaan met bomen. Erf omzoomd door haag.


ID: 167393 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lodistraat 86 (Oostkamp)
Omwalde, in oorsprong wellicht eind 18de-eeuwse hoevesite te bereiken via een lange populierendreef en bestaande uit een onverhard erf met hoeve van het langgeveltype, met geïncorporeerde paardenstal en schuur. Tegenover de hoeve staat een koeienstal met wagenkot. Achter de hoeve bevindt zich nog een aardappelkelder en palend aan het erf een afzonderlijk omwalde, kleine heuvel met erop een torenconstructie, in de volksmond Galgentoren genoemd.


ID: 167286 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maciebergstraat 44-50 (Oostkamp)
Inwaarts gelegen arbeiderswoningen, opgedeeld in vier wooneenheden. Geschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldaken op een gepekte plint.


ID: 167285 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maciebergstraat 7 (Oostkamp)
Eind 19de-eeuwse dorpswoning van het dubbelhuistype gelegen aan het Arentsplein. Verankerde baksteenbouw van anderhalve bouwlaag en drie traveeën, met rechts bijkomende travee met tweede deur. Geschilderd imitatievenster boven de voordeur.


ID: 167288 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Majoor Woodstraat 17 (Oostkamp)
Burgerhuis in historiserende stijl, volgens het kadaster in gebruik genomen in 1931. Bruine baksteenbouw met typisch parement van oranje baksteen, afgedekt door een gemansardeerd zadeldak.


ID: 167287 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Majoor Woodstraat 2 (Oostkamp)
Vermoedelijk begin 19de-eeuws volume confer reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen van circa 1843. In 1881 wordt de eigenaar van het pand door het gemeentebestuur verplicht de voorgevel van zijn eigendom aan het toenmalige Dorpsplein te wijzigen in de trant en de stijl van het toekomstige gemeentehuis, met name een neorenaissancestijl. Hij wordt daarbij ook verplicht René Buyck als architect te nemen.


ID: 167289 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Majoor Woodstraat 26 (Oostkamp)
Hoekpand wellicht gebouwd in de eerste jaren van de 20ste eeuw. Baksteenbouw onder een zadeldak met mechanische pannen. De gevel is verfraaid met neoclassicistisch getinte sierpleister confer geprofileerde omlijstingen met oren, sluitstenen, paneelwerk en doorgetrokken lekdrempels.


ID: 167290 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Marechalstraat 38-40 (Oostkamp)
Twee woonhuizen onder één gemeenschappelijk pannen schilddak daterend van circa 1900. Kleine voortuin met aan de straatkant een lage, bakstenen muur met buisleuning.


ID: 167479 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 1 (Oostkamp)
Parochiekerk van Ruddervoorde, toegewijd aan Sint-Eligius of Sint-Elooi. Georiënteerde, driebeukige hallenkerk met pseudo-transept gerealiseerd in verschillende bouwfases, maar vandaag hoofdzakelijk te dateren in de periode 1878-1884 en de jaren 1920. De onderste geleding van de kerktoren dateert mogelijk uit de 13de of 14de eeuw.


ID: 167481 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 11 (Oostkamp)
Lage dorpswoningen, vermoedelijk van het begin van de 19de eeuw. Bewaard laag volume van verankerde baksteen, afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen