Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167400 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Papenvijversstraat 17 (Oostkamp)
Dieper gelegen hoeve daterend van het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw. Woonhuis van het langgeveltype met aansluitend stalgedeelte. Verspringende nok: hoger woongedeelte ten opzichte van het stalgedeelte. Verankerde baksteenbouw met witgeschilderde gevels op zwartgeschilderde plint onder zadeldaken met pannen.


ID: 167399 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Papenvijversstraat 9 (Oostkamp)
Boerenwoning met lagere, aanpalende stal gebouwd in de jaren 1920 en gerestaureerd in de jaren 1990. Woonhuis van het dubbelhuistype van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder vernieuwd zadeldak met Vlaamse pannen. Klein, houten kastje met heiligenbeeld.


ID: 167320 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Patersonstraat 100 (Oostkamp)
Op het primitief kadasterplan van circa 1835 wordt er reeds een woonhuis met een kleine stal aan de straatkant weergegeven. Vrijstaande woning van twee bouwlagen met zeven traveeën aan de voorzijde en zes aan de achterzijde. Vermoedelijk bewaarde oudere kern.


ID: 167317 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Patersonstraat 55-57 (Oostkamp)
Voormalige 19de-eeuwse herberg, heden opgedeeld in twee woongelegenheden. Vrijstaand breedhuis van in oorsprong vijf traveeën en anderhalve bouwlaag, afgedekt door een vrij steil schilddak met Vlaamse pannen. Verankerde, bruine baksteenbouw met aan de straatkant een bepleisterde plint.


ID: 167316 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Patersonstraat 9 (Oostkamp)
Villa met kasteelallures gebouwd in de jaren 1920-1930. Oranje baksteenbouw geleed door banden van witte geglazuurde bakstenen voor de over de gevel doorgetrokken banden.


ID: 167318 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Patersonstraat 90 (Oostkamp)
Woonhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Oranje baksteenbouw op een bepleisterde plint en afgedekt door een zadeldak met oranje mechanische pannen.


ID: 167319 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Patersonstraat 98 (Oostkamp)
Vrije basisschool Sint-Godelieve, voorheen Sint-Jozefschool, opgetrokken in neogotische stijl tussen 1884-1886 naar de plannen van Jules d'Hoore. Schoolgebouw van dertien traveeën en twee bouwlagen onder samengestelde, pannen zadel- en halve schilddaken. Voorgevels uitgewerkt met een centrale vleugel van zeven traveeën en aan weerszijden een drie traveeën-brede puntgevel in een licht risaliet, gericht naar de straat.


ID: 167489 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Polderstraat 8 (Oostkamp)
Kleine historische hoeve, reeds afgebeeld op de Ferrariskaart van 1770-1778. Circa 1831-1832 wordt de hoeve opgesplitst: zowel het toenmalige inwaarts gelegen woonhuis, als het aan straat gelegen landgebouw worden opgedeeld. In 1912 wordt het toenmalige landgebouw aan de straatzijde herbouwd en de huidige schuur gebouwd.


ID: 167490 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Processieweg 2 (Oostkamp)
Hoevetje heden in gebruik als woning. Het woonhuis wordt reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835, samen met een landgebouw aan de straatkant. In 1915 registreert het kadaster de afbraak van dit landgebouw; het woonhuis wordt uitgebreid en er wordt een nieuw landgebouw aan de straatkant gebouwd.


ID: 167491 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 1 (Oostkamp)
Klein, neogotisch kasteeltje, gebouwd en verbouwd in het derde en vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen in het oosten van een kasteelpark, dat aan de straatzijde wordt afgesloten door een hekken. In het vierde kwart van de 19de wordt het park aangelegd en een koetsgebouw opgetrokken. Parkaanleg met kenmerken van laat 19de-eeuwse en vroeg 20ste-eeuwse landschappelijke vormgeving: bewaarde parkbomen en heestermassieven, centrale gazonpartijen ten oosten en ten zuidwesten, grotendeels ommuurde moestuin ten noorden, langgerekte parkvijver ten westen en een dens, rondgaand wegen- en padenpatroon. Verder bevindt zich in het park nog een vervallen berghok (mogelijk een duivenkot).