Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167406 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 102-104 (Oostkamp)
Voormalige langgevelhoeve volgens het kadaster gebouwd omstreeks 1867. Nummer 104. Woonhuis van het langgeveltype van anderhalve bouwlaag met rechts vijf traveeën met vensters, een centrale deur en links een garagepoort. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met pannen. Nummer 102. Kleine arbeiderswoning met aangebouwde bergplaats onder pannen lessenaarsdak.


ID: 167492 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 12 (Oostkamp)
Hoeve, bestaande uit een woonhuis met stal voor het eerst weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835. Dwars op de rijweg gebouwd woonhuis, heden bepleisterd en witgeschilderd, verankerd volume onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Rechtover het woonhuis staat een bijgebouw, verankerde bruine baksteenbouw onder een golfplaten dak.


ID: 167407 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 121 (Oostkamp)
Verzorgd en uiterlijk goed bewaard hoevetje uit eind 18de-begin 19de eeuw. Eénlagige, verankerde en witgeschilderde baksteenbouw met gepikte plint en pannen zadeldak. Woongedeelte van vier traveeën met naastgelegen stalgedeelte en aangebouwd berghok. Het kleine erf, nu volledig met gras begroeid, is afgesloten door een witgeschilderd, betonnen hekken en een haag.


ID: 167408 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 131 (Oostkamp)
Breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder een vernieuwd schilddak met Vlaamse pannen., volgens het kadaster gebouwd door molenaar François Van Hulle in 1923; eigenaar van de stoomkorenmolen in de Lodistraat.


ID: 167493 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 17 (Oostkamp)
Eind 19de-eeuws hoevetje langs de straat gelegen. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met Vlaamse pannen, met bepleisterde en witgeschilderde plint.


ID: 167401 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 38, 38A (Oostkamp)
De site bestaat vandaag uit een 16de-eeuwse kapel, een begin 19de-eeuws kasteel met bijgebouwen, mogelijk deels met een bewaarde oudere kern. Het kasteel is een imposant bouwwerk in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Hoofdvolume op T-vormig grondplan, achteraan afgesloten door een oudere vleugel, die parallel is gesitueerd met het hoofdvolume. De tuinaanleg is vermoedelijk ontwikkeld in de 16de-17de eeuw met moestuinen en boomgaarden, omgeven door landerijen, dreven en bossen. Vroegste parkaanleg vermoedelijk daterend van eerste helft 19de eeuw. Bewaarde ijskelder en resterende, maar vervaagde moestuinruimte met hoge omsluitende fruitmuren.


ID: 167402 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 39 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen volgens het kadaster gebouwd in 1873-1875. Vergroting van de hoeve in 1946: uitbreiding van de schuur en bouw van een landgebouwtje ten westen van het woonhuis. Eénlagig boerenhuis van vier onregelmatige traveeën.


ID: 167403 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 43 (Oostkamp)
Hoeve tot voor kort in gebruik als café Den Hollander. Bestaand woonhuis, circa 1835 eigendom van Charles Veranneman, wordt in 1905 volgens het kadaster volledig gereconstrueerd in opdracht van herbergier Willem Leenaers uit Ruddervoorde. Achteraan het perceel, aardappelkelder en daarachter op het grasplein een staande wip.


ID: 167404 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 64 (Oostkamp)
Vrijstaande interbellumvilla gebouwd in 1933. Typische oranje baksteenbouw op plint van imitatiebreuksteen, gemarkeerd door verspringende bedaking, witgeschilderde vlakken en in- en uitspringende volumes. Dwarse, langwerpige achterbouw onder pannen zadeldak.


ID: 167405 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Proosdijstraat 98 (Oostkamp)
Woonhuis volgens het kadaster gebouwd in 1910 door aannemer Emmanuel De Cloedt. Bijgebouwen die teruggaan tot eind 18de of begin 19de eeuw. Woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met pannen.