Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167568 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vlamingstraat 3 (Oostkamp)
Dwars op de straat geplaatst gebouw, opgetrokken in de voor het begin van de 20ste eeuw typische historiserende stijl. Verankerde baksteenbouw van acht traveeën onder zadeldak met Vlaamse pannen, opgesmukt met fraaie sierankers. Gevel aan straatkant uitgewerkt als puntgevel met schouwtje als topstuk. Gevel geleed door drie rondboognissen


ID: 167569 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vlamingstraat 6 (Oostkamp)
Verzorgde art-decogetinte woning met voortuintje volgens het kadaster gebouwd in 1935. Gevel getypeerd door het voorkomen van verspringende volumes en erkeruitbouwen.


ID: 167363 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vliegweg 10 (Oostkamp)
In kern 18de-eeuws gebouwenbestand, dat in de 19de eeuw is verbouwd. Oudere gebouwen loodrecht op weg gelegen: verankerde, witgeschilderde baksteenbouw op een zwart gepekte plint, onder zadeldaken met Vlaamse pannen.


ID: 167364 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vliegweg 20 (Oostkamp)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een deels verhard erf, opklimmend tot de 18de eeuw. Boerenhuis, bergschuur/wagenkot, schuur, runder- en varkensstal rondom een erf dat deels voorzien is van kasseien. Aan de straatkant een ijzeren afsluitingshekken tussen rechts een bakstenen pijler met deksteen en links een muur met ezelsrug; in de muur zit een beeldnis.


ID: 167365 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vliegweg 21 (Oostkamp)
Inwaarts gelegen hoeve volgens het kadaster daterend van 1938; boerenhuis met schuur en bijgebouw op het erf. Boerenhuis van het langgeveltype; baksteenbouw van anderhalve bouwlaag onder een zadeldak met pannen.


ID: 167366 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vliegweg 24 (Oostkamp)
Hoeve daterend van circa 1800, bestaande uit een loodrecht op de straat geplaatst boerenhuis en een ten zuiden gelegen schuur/stalvolume dat langs de straat staat. Erftoegang via ijzeren hekken tussen twee vrij imposante, witgeschilderde, bakstenen pijlers met een zwart gepekte plint en met piramidale bekroningen.


ID: 167572 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vrijgeweidestraat 2, 2A (Oostkamp)
School, bestaande uit twee in een L-vorm gelegen klassenvleugels met in de oksel een ruime, ommuurde speelplaats. In de late jaren 1930 laat de kerkfabriek van de Sint-Godelieveparochie een noodkerk/feestzaal bouwen naar een ontwerp van de architect Jan Callant. In 1955 wordt de aanpalende L-vormige vleugel gebouwd, naar een ontwerp van de architect S. Smis. In 1959 laat de kerkfabriek de noodkerk verbouwen tot feestzaal.


ID: 167367 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Warandestraat 1 (Oostkamp)
Historische site teruggaand tot de 14de eeuw; huidige bebouwing vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw. De hoeve bestaat uit losse bestanddelen gesitueerd rondom een nu deels met gras begroeid, vrij gesloten erf. Heden witgeschilderde, bakstenen constructies op een gepekte plint en afgedekt door pannen zadeldaken. Het 17de-eeuws poortgebouw is een diephuis aan de voorzijde afgewerkt met een verankerde trapgevel.


ID: 167574 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Watermolenstraat 2 (Oostkamp)
Site van de voormalige watermolen, bestaande uit de watermolen langs de Grote Beek, een vrijstaande schoorsteen en een dieper in gelegen molenaarswoonst met achterliggende schuren. Het molengebouw is gebouwd in de loop van de 19de eeuw in zeker twee fases. Onder het met platte pannen bedekte zadeldak bevinden zich de stallingen, de voormalige melkerijruimte, de maalderij en de voormalige stook- en stoommachineruimte. Het turbinehuisje dateert van 1925. De molenaarswoning is opgebouwd uit twee parallel gelegen diephuizen.


ID: 167368 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waterstraat 29-31 (Oostkamp)
Hofstede, opklimmend tot de 18de eeuw. Voormalig buitengoed heden opgesplitst in twee hoeves. Bijhorende boomgaard met ommuring. Nummer 29. Hoeve met losse bestanddelen, bereikbaar via een verharde oprit en gelegen bij een met gras begroeid erf. Schuur en stal dwars op het boerenhuis. Nummer 31. Monumentaal landgebouw vermoedelijk voorheen gebruikt als stoomkorenmolen.