Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167581 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westkantstraat 61 (Oostkamp)
Eénlaagse boerenarbeiderswoning met geïncorporeerde stal van circa 1900. Verankerde, oranje baksteenbouw onder zadeldak bedekt met zwarte, mechanische pannen. Onverhard erf ten noorden van de woning en achteraan afgezet door witgeschilderde, betonnen afsluiting met roodgeschilderd buishekken.


ID: 167376 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wilgenbroekstraat 41 (Oostkamp)
In oorsprong deels 18de-eeuwse hoeve heden bestaande uit een boerenhuis en een langwerpige stal. Begin 19de-eeuws boerenhuis van bruine, verankerde baksteen van vijf traveeën onder een zadeldak met grijze pannen en een lichte knik. Kastje met Mariabeeldje boven de deur. Verankerd, bakstenen stalvolume loodrecht op de weg geplaatst en wellicht 18de-eeuws in kern.


ID: 167377 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wilgenbroekstraat 56 (Oostkamp)
19de-eeuwse hoeve met rijke historische geschiedenis. In 1898 worden de huidige hoevegebouwen gebouwd; bouw van het huidige woonhuis op de plaats van het bakhuis, afbraak van de landgebouwen en bouw van de huidige schuur en stal aan de straatkant. Met de bouw van de huidige hoevegebouwen verdwijnt de omgevende gracht.


ID: 167378 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wilgenbroekstraat 76-78 (Oostkamp)
Nummer 76. De conciërgewoning bestaat uit twee verschillende volumes, waarvan het hoofdvolume van zeven traveeën en twee bouwlagen onder een schilddak. De oranjerie, gebouwd in 1876, is opgetrokken tegenaan de noordelijke tuinmuur van het kasteeldomein. Klein volume op rechthoekige plattegrond en afgedekt door een schilddakje van zwarte Vlaamse pannen. Nummer 78. Het koetshuis; verankerde, bruine baksteenbouw van drie traveeën onder een schilddak.


ID: 167421 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wingensestraat (Oostkamp)
Parochiekerk, gebouwd in 1892 en 1895 naar de ontwerpplannen van de Brugse architect Charles De Wulf en geïnspireerd op de neogotiek. Georiënteerde, basilicale kerk met voorgeplaatste toren.


ID: 167424 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wingensestraat 10 (Oostkamp)
In oorsprong eind 19de-eeuws klooster en school van de zusters apostolinnen, afhankelijk van het moederklooster gelegen aan de Peperstraat te Brugge, doch grondig verbouwd in 1962. Het huidige gebouwencomplex bestaat vandaag uit een schoolvleugel met ten noorden en oosten een omringende speelplaats, een klooster en de kapel van circa 1935. Het geheel is van de straat afgescheiden door een half hoge, bakstenen muur. Begraasde voortuin voor klooster en kapel.


ID: 167422 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wingensestraat 2 (Oostkamp)
Neogotische pastorie gelegen ten zuiden van de Sint-Janskerk, volgens het kadaster in 1894 gebouwd naar de ontwerpplannen van de Brugse architect Charles De Wulf, samen met de kerk en het kerkhof. Neogotisch breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met leien. Lager aangebouwd volume tegen zijgevel onder schilddak met leien.


ID: 167425 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wingensestraat 44 (Oostkamp)
Woonhuis volgens het kadaster opgetrokken in 1875 in opdracht van barones Le Candèle de Gyseghem-de Robiano, eigenares van het nabijgelegen kasteel Bulskampveld.Bewaard witgeschilderd bakstenen volume onder zadeldak met pannen.


ID: 167423 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wingensestraat 6 (Oostkamp)
19de-eeuwse arbeiderswoning op de hoek met de Toekomststraat. Verankerde en aan straatzijde wit beschilderde baksteenbouw, afgedekt door vernieuwd pannen zadeldak. Woondeel van in oorsprong vijf traveeën en twee bouwlagen.


ID: 167613 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Woestendreef 1 (Oostkamp)
Eind 18de- of begin 19de-eeuwse hoeve De Woesten, sinds het midden van de 19de eeuw behorend tot het domein De Woesten. Hoeve bestaande uit een boerenhuis met geïncorporeerde stal, een bakhuis en aan de overzijde van het ruime, niet verharde erf, een lange schuur. Boerenhuis met woongedeelte van vier traveeën en geïncorporeerde stal. Ten noordoosten van het boerenhuis ligt een aardappelkelder; halfondergrondse kelder met rondbooggewelf. Bakstenen bakhuis onder pannen zadeldak.