Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 167024 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boomgaardstraat 9 (Oostrozebeke)
Historische hoeve "De Kleine Molsten" zie smeedijzeren opschrift aan de gevel, toegankelijk via een aarden oprit. Volgens De Flou behoort de hoeve samen met het verderop gelegen "Groot Goed ter Molst" oorspronkelijk tot een heerlijkheid gelegen tussen Oostrozebeke en Wielsbeke. Het eerste "Goed te Molst" is later (in elk geval niet vóór 1845) opgesplitst in drie pachthoven. Op een kaart van een renteboek uit 1642 staat op deze plaats een hoeve getekend. In de 18de eeuw is er sprake van "'t Kleen goed te Molst".


ID: 167025 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dentergemstraat 85 (Oostrozebeke)
Dwars op de straat georiënteerde boerenarbeiderswoning met geïncorporeerde stallingen. Voor- en achterliggende weide en bakhuisje.


ID: 167026 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gentstraat (Oostrozebeke)
Volgens kadastergegevens wordt aan de straat een huis gebouwd circa 1899 en circa 1912 door dezelfde eigenaar een zwingelarij opgericht. Deze wordt door een vlashandelaar circa 1929 en circa 1950 uitgebreid en vergroot, zie huidig. Roterij in beton met bakstenen fabriekje, schoorsteen en vlasschuren.


ID: 167028 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gentstraat 36 (Oostrozebeke)
Achterin gelegen hoeve toegankelijk via een aarden oprit. De site staat al op de Ferrariskaart (1770-1778). Volgens het kadaster worden de oorspronkelijke boerderijgebouwen circa 1942 vervangen door de huidige. Losse bestanddelen gelegen langs een gedeeltelijk onverhard, gedeeltelijk begraasd erf. Woonhuis met geïncorporeerde stalling in rode, verankerde baksteen onder zadeldak (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint.


ID: 167029 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gentstraat 42 (Oostrozebeke)
Achterin gelegen, 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, staat op het primitief kadasterplan (circa 1830). Begraasd erf met ten noordwesten ervan het oude verlaten woonhuis met geïncorporeerde stal. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw boven een grijze plint en onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 167027 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gentstraat 4A (Oostrozebeke)
De hoeve staat op het hoogste punt van Oostrozebeke waar voorheen de zogenaamde Stampkotmolen stond. Toegankelijk via een lange, geasfalteerde oprit. Woonhuis in verankerde baksteen met roodbakstenen gevel boven een arduinen plint. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (eterniet?).


ID: 167031 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grotstraat (Oostrozebeke)
Sint-Jozefskerk, parochiekerk van de Ginste, gebouwd in 1965 en ingewijd in 1966. Gelegen op een beboomd grasplein, onder andere met treurberken en afgesloten met een bakstenen muur met ervoor een ruime parking. Zuidwest-noordoost georiënteerde zaalkerk op rechthoekige plattegrond. Ontworpen door architecten Arthur Degeyter (Brugge) en P. Derieuw. Roze baksteenbouw onder plat dak.


ID: 167033 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellestraat 28 (Oostrozebeke)
Vormde in oorsprong samen met nummer 30 (zie bouwsporen in de zijgevel en een oude foto) een eenheid van twee lage huisjes uit de eerste helft van de 19de eeuw. Verankerd enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde lijstgevel met imitatievoegen.


ID: 167035 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Halfweghuisstraat 47 (Oostrozebeke)
Vrijstaande woning, gelegen in een tuin. Rode baksteenbouw onder schilddaken (zwarte, mechanische pannen) uit de jaren 1930-1940. Dubbelhuis van twee bouwlagen en met oplopende erker in de zijgevel. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk en glas in lood. Tuin van de straat gescheiden door een bakstenen muurtje en toegankelijk via een metalen hekken.


ID: 167036 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogleenstraat (Oostrozebeke)
"Vanackers ast" genoemd naar de toenmalige eigenaar en latere burgemeester van Oostrozebeke, Remi Vanacker, die de ast in 1933 kocht en uitbaatte. Zogenaamde drieplaat-ast, imposante verankerde baksteenbouw die in 1982 nog werd verhoogd.