Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142375 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boelare 6 (Oudenaarde)
Gesloten hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw op oudere kern rond vierkant gekasseid erf. Verankerde baksteenbouw met gewitte erfgevels onder zadeldaken. Boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag met tandlijst op gepikte plint. Verder nog onder meer stallen, mestvaalt, bakhuis en wagenhuis.


ID: 142376 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boembeekstraat 1 (Oudenaarde)
Kleine gesloten bakstenen hoeve, deels verbouwd. Rest van vroeger poortgebouw aan Volkegemberg, verdwenen poort voorheen met jaartal 1737. Rondboogvormige gevelniskapel in rode bakstenen omlijsting onder dito kruis. Laag 18de-eeuws boerenhuis achterin parallel aan de Boembeekstraat. Bakstenen bedrijfsvleugel met houten verankeringen in de achtergevel.


ID: 142377 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boembeekstraat 47 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen met onderkelderde boerenwoning met gewitte gevel op gepikte plint onder zadeldak, minstens uit de 18de eeuw. Links van de woning, aangebouwd bedrijfsgebouw onder zadeldak en ten oosten, vroegere schuur onder zadeldak uit de 19de eeuw.


ID: 142378 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boskant 17 (Oudenaarde)
Deels gemoderniseerde hoeve van het semigesloten type. De L-vormige zuidoostvleugel met gewitte bakstenen gevels vertoont aan de straatzijde, tussen de afgeronde gevelhoek en de toegangspoort, een beglaasde omlijste rondboogvormige gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 142379 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boskant 2 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type met bakstenen gebouwen opgesteld in U-vorm aan grotendeels gekasseid binnenerf. Twee hoge, vierkante bakstenen pijlers aan de straat, beide door een muur verbonden met achterliggende stalvleugel uit de tweede helft van de 19de eeuw, markeren de rechthoekige toegangspoort ervan met doorrit naar het erf. Lange boerenwoning van negen traveeën onder zadeldak voorheen met slechts één bouwlaag, vermoedelijk in de 18de eeuw, en later bijgevoegde halve verdieping. Verder nog dwarsschuur en bakhuis.


ID: 142380 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boskant 25 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type uit de tweede helft van de 19de eeuw. In U-vorm opgestelde gewitte bakstenen hoevegebouwen schuin ingeplant met open erfzijde naar de straat. Centraal in de gevel van de linker vleugel, beglaasde rondboognis in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.


ID: 142381 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boskant 32 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type, enigszins schuin ingeplant met woning aan de straatkant voorzien van omhaagde voortuin. Huidige hoevegebouwen voornamelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, doch uitgebreid en aangepast in begin 20ste eeuw. Boerenwoning uit midden 19de eeuw, vergroot en aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw. Rechts aansluitende bedrijfsvleugel; gewitte bakstenen straatgevel met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in korfboognisje.


ID: 142382 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterstraat 5 (Oudenaarde)
Hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw in L-vorm, gelegen in straathoek achterin een met gras begroeid en deels gekasseid erf, ten noorden en ten westen omhaagd. Naar het zuiden georiënteerd boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak en aansluitende, uitgebreide voormalige dwarsschuur en stal onder mank zadeldak.


ID: 142383 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bourgondiëstraat 5, 5B (Oudenaarde)
Neogotisch gebouw opgetrokken in 1922-25 op de plaats van het klooster van Sion. Een eerste gerechtshof werd gebouwd in 1824 en vernield bij de beschietingen op 3 november 1918. Huidig gerechtshof naar ontwerp van architect H. Valcke, ingehuldigd op 1 oktober 1925. Ruim complex rondom een klein binnenhof met indrukwekkende voorgevel van zand- en hardsteen, twee bouwlagen hoog onder leien schilddak met talrijke dakkapelletjes in twee registers.


ID: 142384 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bourgondiëstraat 6 (Oudenaarde)
Gebouwd op gronden van het na de Franse Revolutie afgeschafte klooster van Sion. Typerend Y-vormig complex binnen een rechthoekige dubbele ommuring met rondgang, nieuw gebouwd ten oosten van bestaande gevangenis naar ontwerp van L. Bouckaert in eclectische stijl van 1904-1908. Inwendig grotendeels aangepast. Na de Eerste Wereldoorlog wederopbouw van inkomgebouw, portiersloge, beheersgang en dienstgebouwen in dezelfde stijl. Huidig toegangsgebouw met drie ambtswoningen in neogotische stijl gedateerd Anno 1922. Tussen toegangsgebouw en de celgevangenis, portiersloge en beheersgang met kantoren in dezelfde eclectische stijl als hoofdgebouw, gebouwd na de Eerste Wereldoorlog.