Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142522 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Graaf van Landaststraat 26-28 (Oudenaarde)
Burgerhuizen onder zadeldak van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen met bakstenen gevel uit de 19de eeuw, met gele bakstenen banden en vernieuwde rechthoekige vensters met I-balken met rozetten. Tweede bouwlaag met tegeltableaus met papegaaien in de boogvelden van de rondboog.


ID: 142525 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grachtschelde 11 (Oudenaarde)
Heden langgerekt blok van twee bouwlagen onder drie zadeldaken. Bak- en zandsteenbouw met beraapte gevels. Oudere middenpartij vermoedelijk uit de tweede helft van de 17de eeuw. In zuidelijke hoek van tuin, rechthoekig prieel met ingebouwd rond belvedère-torentje afgedekt met koepeldakje, vermoedelijk uit begin 19de eeuw.


ID: 142526 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grachtschelde 5, Tussenbruggen 2 (Oudenaarde)
Bakstenen hoekhuis in art-decostijl uit het interbellum. Oorspronkelijk tweegezinswoning met twee winkels gebouwd naar ontwerp van G. Decordier in 1937. Voorgevel met typische symmetrische gevelindeling met erkers over de bovenverdieping en ronde vensters met glasramen.


ID: 142527 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenstraat 17-43 (Oudenaarde)
Rij van 14 arbeiderswoningen met voortuin, gebouwd van 1923 tot 1925 door de sociale huisvestingsmaatschappij Elk gezin een dak, naar ontwerp van architect Marcel Roelandt en uitgevoerd door aannemers Doolaeghe en Demeyer. Architecturale waarde als representatief voorbeeld van de sociale huisvesting tijdens het interbellum.


ID: 142529 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwaart 12-18 (Oudenaarde)
Voorheen gesloten hoeve met bijbehorende brouwerij, herhaaldelijk aangepast, uitgebreid en gemoderniseerd tot een klein industrieel gebouwencomplex, min of meer met behoud van de vroegere aanleg met rechthoekige binnenplaats. Heden deels gesloopt en deels aangepast tot winkelhuis en drie woningen. Resterende gebouwen voornamelijk daterend uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.


ID: 142530 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwaart 30 (Oudenaarde)
Vrij grote hoeve van het gesloten type opgericht begin 19de eeuw. Bakstenen hoevecomplex onder pannen zadeldaken. Toegangsdeur en vernieuwde poort met brede doorrit naar het haast vierkante, deels gekasseid erf, voorheen met mestvaalt. Boerenwoning van zes traveeën en twee bouwlagen voorzien van jaartal 1802 op siertopanker tegen rechter zijpuntgevel.


ID: 142531 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwaart 5 (Oudenaarde)
Hoeve van het gesloten type, als vierkanthoeve reeds bestaand in het vierde kwart van de 18de eeuw. Ten noorden, lange gewitte boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag. De achtergevel bewaart op de bovenverdieping vijf getraliede lunetten en een blinde lunet. Rechter deel van de oostvleugel met korfboogvormige toegangspoort bleef bewaard. De andere vleugels werden gesloopt en heropgebouwd.


ID: 142532 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwaart 56 (Oudenaarde)
Achterin gelegen grote hoeve van het gesloten type overhoeks ingeplant ten opzichte van de de straat en met lindeboom links van de gekasseide toegangsweg. Bestaande hoeve in midden 19de eeuw aanzienlijk vergroot tot complex met gesloten haast vierkant erf, heden grotendeels gekasseid en waarbij zuidelijke hoek ingenomen door recent toegevoegd bedrijfsgebouw.


ID: 142533 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwaart 78, 82, 103-105 (Oudenaarde)
In oorsprong teruggaand op de volledig verdwenen afspanning De Clocke, met bijhorende hoeve, maalderij, mouterij en brouwerij. In 1926 aanvang van de volledige vernieuwing van de brouwerij. Voortdurende expansie en modernisering van het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog tot op heden, echter met behoud van de bedrijfsgebouwen uit het interbellum naar ontwerp van architect A. Peynsaert. Aanpassing van het gedeelte van het complex rechts van de toegangspoort in de jaren 1950 naar ontwerp van architect V. Peeters met onder andere de burelen en vroegere brouwerswoning. Aan de overkant van de straat, bij het bedrijf horend alleenstaand gewit bakstenen gebouw met industriële functie in landelijke villastijl van circa 1940 en rode bakstenen villa uit begin jaren 1940 naar ontwerp van architect A. Peynsaert.


ID: 142534 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hauwaart 80 (Oudenaarde)
Woning met neotraditionele inslag tegenover brouwerij Roman en in omringende deels ommuurde beboomde tuin. Hoog onderkelderd huis, gebouwd in 1887. Bak- en natuurstenen lijstgevel met sierankers op de hoeklisenen en het uitspringende centrale deurrisaliet.