Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142556 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hofstraat 14 (Oudenaarde)
Neogotisch schoolgebouw gebouwd als lagere school van de zusters van de Heilige Kindsheid, opgericht door de industrieel O. Gevaert voor de zogenaamde Gevaertswijk, vermoedelijk naar ontwerp van architect A. Vossaert die de hele wijk realiseerde. Beeldbepalende bakstenen constructie met twee bouwlagen onder zadeldak tussen zijtrapgevels, van 1899. Haast blinde trapgevel aan de Dijkstraat met centrale poort onder trapgeveltje met Jezuskind in nis, toegevoegd in 1911.


ID: 142557 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hofstraat 14 (Oudenaarde)
Huishoudschool van 1926 naar ontwerp van architect J. Colpaert, aansluitend bij de lagere school. Neotraditioneel bakstenen gebouw van vier traveeën en één bouwlaag met centraal dakvenster van twee traveeën met tuitgevelbekroning.


ID: 142555 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hofstraat 5-13 (Oudenaarde)
Ensemble van vijf rijhuizen met lijst- en overkragende topgevels, twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder schild- en zadeldaken, uit de jaren 1890, vermoedelijk naar ontwerp van architect A. Vossaert die de hele wijk realiseerde.


ID: 142558 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoge Weg 27 (Oudenaarde)
Onderkelderd burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van circa 1900.


ID: 142559 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoge Weg 29 (Oudenaarde)
Hellende gekasseide oprit langsheen het huis naar de schuur in L-vorm opgesteld met het woonhuis. Oorspronkelijk semigesloten hoeve in U-vorm, in het derde kwart van de 19de eeuw verbouwd tot huidige toestand. Boerenwoning met gewitte gevel op gepikte plint van acht traveeën onder zadeldak.


ID: 142560 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 10 (Oudenaarde)
Oorspronkelijke plaats van de kapel van het grauwzusterklooster, gesloopt na de opheffing van 1783 en vervangen door een herenhuis in Lodewijk XVI-stijl met grote tuin, koetshuizen, tuinpaviljoenen en serres reikend tot de stadsvesten. Aangekocht door de zusters bernardinnen om, na sloping, nieuwe schoolgebouwen voor het technisch instituut op te trekken. Het gebouw werd volledig gesloopt en alleen de gevels werden gereconstrueerd.


ID: 142561 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 10, 20-24 (Oudenaarde)
Oorspronkelijke locatie van het oud klooster der grijze zusters, hier gevestigd in 1454 en afgeschaft volgens decreet van Jozef II van 1783. De verschillende huizen werden omgevormd tot schoollokalen met deels volledige nieuwbouw of vernieuwbouw aan de straatzijde en nieuwe schoolgebouwen in de tuinen, reikend tot de vroegere stadsomwalling. In achterbouw oudste schoolgebouwen voor de beroepsschool en middelbare school, respectievelijk opgericht in 1923 en 1937.


ID: 142563 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 15 (Oudenaarde)
Rijhuis met zeer oude kern, vermoedelijk uit de 16de eeuw; bepleisterde en geschilderde 19de-eeuwse voorgevel van drie traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen onder steil, vooraan afgewolfd zadeldak.


ID: 142564 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 16 (Oudenaarde)
Herenhuis met empire getinte voorgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde, horizontaal gemarkeerde voorgevel met imitatievoegen onder de imposten, puilijst en geprofileerd cordon op merkwaardige Bourgondische hoofdjes ter hoogte van onderdorpels op de bovenverdieping.


ID: 142565 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 17 (Oudenaarde)
Verbouwd diephuis met oude kern en 19de-eeuwse bepleisterde en geschilderde lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder vooraan afgeschuind zadeldak.