Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142656 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kezelfort (Oudenaarde)
Het Kezelfort is een 9 hectare groot fort van de vesting Oudenaarde, gebouwd tussen 1822-1824 als onderdeel van de Wellingtonbarrière. Het is het enige fort in de geschiedenis van Vlaanderen dat met een tegenmijnstelsel werd uitgerust. Nadat het fort vanaf 1850 buiten gebruik werd gesteld, bouwde een welgestelde familie een uitkijktoren op de voormalige fortgronden.


ID: 142657 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 378 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een gekasseid erf. IJzeren toegangshek tussen vierkante gewitte pijlers onder piramidevormige bekroning links van het woonhuis. Boerenwoning van vijf en vier traveeën, deels onder mank zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 142658 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 60 (Oudenaarde)
Villa uit het interbellum, naar ontwerp van architect Albert Vanderweeën. Villa op rechthoekig grondplan, twee bouwlagen hoog onder overkragend schilddak. Voorgevel gemarkeerd door uitgewerkte deurtravee, met hoog rechthoekig venster ter verlichting van het trappenhuis.


ID: 142659 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kouterstraat 1-2 (Oudenaarde)
Landelijke, 18de-eeuwse pastorie gelegen in een ruime tuin met een solitaire magnolia. Symmetrisch opgebouwd dubbelhuis van zeven traveeën aanvankelijk met één bouwlaag. Het centraal volume van drie traveeën heeft nu twee bouwlagen onder een leien zadeldak met klokkenstoeltje en klok. Aan weerszij van de voortuin zijn haaks lage, nog 18de-eeuwse dienstgebouwen met één bouwlaag onder pannen zadeldaken ingeplant. In de voortuin bevindt zich de Kapel der Congregatie; rechthoekige gebouw uit 1871, van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in decoratieve baksteenarchitectuur.


ID: 142660 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kouterstraat 57 (Oudenaarde)
Achterin gelegen en voorheen omgrachte, verzorgde grote bakstenen hoeve van het semigesloten type met deels gekasseid erf, bereikbaar via een lange verharde rechte toegangsweg en nog steeds omringd door een weids areaal landbouwgronden. 18de-eeuws boerenwoning van zeven traveeën en aanpalende vleugel met paardenstallen en brede korfboogvormige toegangspoort. Drie bakstenen bedrijfsvleugels voornamelijk met stallen, grotendeels uit de 19de eeuw en 18de-eeuws afzonderlijk bakhuis.


ID: 142662 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krekelput 11 (Oudenaarde)
Diephuis met laatgotische trapgevel met 9 trappen en topstuk, opgetrokken uit zandsteen; vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met jaarankers 1644, doch vermoedelijk oudere kern en gerestaureerd na de Eerste Wereldoorlog. Achterhuis op vierkante plattegrond met drie traveeën en drie bouwlagen hoog afgedekt met schilddak, vermoedelijk in kern een typische zaalbouw van een romaans steen van twee bouwlagen opklimmend tot de 13de eeuw.


ID: 142663 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krekelput 13 (Oudenaarde)
Rijhuis met voormalige drukkerij. In- en uitgezwenkte gevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; bak- en zandsteenbouw gedateerd 1556 op cartouche in geveltop. Achterhuis: kamers met oude moerbalken voorzien van slof met gotisch peerkraalmotief. Lodewijk XV-schouw op benedenverdieping en gotische schoorsteen, gedateerd 1556. Achterin gelegen industrieel gebouwtje van twee bouwlagen onder pannendaken van de voormalige drukkerij, aangebouwde vierkante schoorsteen.


ID: 142664 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krekelput 2 (Oudenaarde)
Voorheen zogenaamde Tweemolen, gelegen midden van de nu overwelfde Schelde-arm zogenaamde Burgschelde en reeds vermeld circa 1275. Molen in puin na beschieting en opblazen van Krekelputbrug in 1918. In 1927 heropbouw als woonhuis in opdracht van F. Boulez en naar ontwerp van architect A. Desmet. Duidelijk herkenbaar middengedeelte met puntgevel voorzien van getrapt spaarveld, vermoedelijk uit het derde kwart van de 19de eeuw. Aangepaste muuropeningen en toevoeging van zijaanbouwsels opgetrokken in 1927.


ID: 142665 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krekelput 4 (Oudenaarde)
Postgebouw in neogotische stijl volgens archiefdocumenten gebouwd naar ontwerp van bouwmeester G. Verbeke in opdracht van de Dienst der Gebouwen van Posterijen en Telegrafen in 1911, zie jaarsteen. Baksteenbouw met verwerking van arduin. Hoofdgebouw, rechthoekig blok van twee bouwlagen hoog afgedekt door zadeldak gevat tussen zijtrapgevels.


ID: 142666 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krekelput 9 (Oudenaarde)
Stadswoning met 19de-eeuwse lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen, gebouwd op de plaats van een ouder huis.