Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142746 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Materplein (Oudenaarde)
Georiënteerde kapel, opgericht in 1915-1916 naar ontwerp van architect A. Van Ommeslaeghe op kosten van de familie van griffier Verheyden van Oudenaarde. Eenbeukige kapel van vier traveeën met smaller recht gesloten koor van twee traveeën. Architecturaal verzorgde neoromaanse constructie met gevels overwegend van grijze natuurstenen blokken; koor met muurvelden van bruine ijzerhoudende natuursteen. Interieur met houten tongewelf en wanddecoratie met muurschilderingen in sgraffito met art-nouveau-inslag door E. Fobert.


ID: 142747 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Materplein (Oudenaarde)
Rechthoekig gebouw van aanvankelijk zes traveeën onder pannen zadeldak, opgericht in 1841-42 door de pastoor van Mater; in 1849 geschonken aan de kerkfabriek als zondagsschool en werkhuis.


ID: 142742 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Materplein 1 (Oudenaarde)
Langgerekte dorpswoning van aanvankelijk één bouwlaag uit de eerste helft van de 19de eeuw; later, eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw verhoogd met bovenverdieping en aangepast, zie bouwnaden in linker zijpuntgevel. Verankerde en gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen en steekboogvormige muuropeningen.


ID: 142743 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Materplein 14 (Oudenaarde)
Vrijstaande dorpswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 142744 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Materplein 8 (Oudenaarde)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met bouwjaar 1908 op het bekroonde topstuk van het getrapte centrale dakvenster. Bakstenen lijstgevel met decoratief aangewende gele parementstenen.


ID: 142748 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerhem 20 (Oudenaarde)
Het vroeger omgrachte Hof klimt op tot de late middeleeuwen. Grote hoeve van het semigesloten type, bereikbaar via een gekasseide toegangsweg. Grotendeels gekasseide diepe binnenplaats met toegang in overzolderd poortgebouw aan korte noordwestelijke zijde met doorrit midden in 19de-eeuwse bakstenen vleugel onder pannen zadeldak. Boerenwoning van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak. Verder onder meer volumineuze dubbele dwarsschuur met uitgebreid stalgedeelte en stalvleugel onder overstekend zadeldak.


ID: 142749 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerspoort 6-10 (Oudenaarde)
Nummer 6: verankerd, bakstenen dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, opgericht door de stad onder leiding van de bouwmeesters A. Van den Hende en Ph. Van der Meersch in 1778, binnen een vierkante omgrachting; herhaaldelijk aangepast in de 19de en begin 20ste eeuw. Ten oosten, in L-vorm aangebouwde dienstgebouwen en garage in regionalistische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 8-10. Voormalige linnenblekerij, later ook wasserij, opgericht in de jaren 1860 en uitgebreid circa 1900 zie opschrift in boogveld. Sinds het eerste kwart van de 20ste eeuw twee woningen met achteraan behouden zeer lang blekerijgebouw onder pannen zadeldak. Achterliggend park uit het interbellum.


ID: 142750 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerspoort 31 (Oudenaarde)
Achter hoge ligusterhaag in ommuurde tuin ingeplant dubbeluis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw, sinds 1938 in bezit van de hoedenfabrikant Haelters met links ervan het werkhuis en nieuwe woning van 1947 naar ontwerp van architect A. Vanderweëen.


ID: 142761 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meldenstraat (Oudenaarde)
Georiënteerde kerk ingeplant op een opgehoogd terrein van de Rug van Meerse; wellicht een motte. Omringend ommuurd kerkhof, ten zuiden en oosten afgeboord door bomenrijen. Bij gebrek aan een ver doorgedreven bouwhistorisch onderzoek blijft de vroege bouwgeschiedenis voorlopig hypothetisch. Van de romaanse kerk van Doornikse breuksteen, rest de westelijke toren en misschien ook het opgaand metselwerk van de noordelijke zijbeuk en noordtranseptarm. In de 16de eeuw werd het schip herbouwd in gotische stijl. Belangrijke herstelling en vergroting van de kerk in neogotische stijl in 1871 naar ontwerp van architect Louis Minard.


ID: 142752 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meldenstraat 1 (Oudenaarde)
Gesloten hoeve ingeplant ten zuidwesten tegenover de kerk, op het eind van gekasseide toegangsweg. Verankerde bakstenen hoevegebouwen onder pannen zadeldaken rond vierkant voornamelijk gekasseid erf, in kern uit de 17de eeuw en uitgebreid in de loop van de 18de en de 19de eeuw.