Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142773 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Monseigneur Lambrechtstraat 69-71 (Oudenaarde)
Bakstenen ensemble gevormd door aaneenpalende eenvoudige, doch verschillende dorpswoningen en links aansluitend L-vormig bijgebouw met poort, onder pannen zadeldaken, van begin 20ste eeuw.


ID: 142774 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Monseigneur Lambrechtstraat 8 (Oudenaarde)
Imposante gesloten hoeve op nog gedeeltelijk omgracht rechthoekig erf. Voortzetting van een oudere hoeve, het omstreeks 1777 verdwenen zogenaamd 't Oud Hof, een rechthoekige omgrachte hoeve die circa 300 meter ten oosten lag van het huidige bedrijf. Vrij authentiek bakstenen gebouwencomplex onder pannen zadeldaken, voor een groot deel opgericht in de 18de eeuw en aangevuld in de loop van de 19de eeuw.


ID: 142777 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moriaanshoofd 27 (Oudenaarde)
Aan straat gelegen, naar het zuidwesten georiënteerde vroegere afspanning en hofstedeke; in de loop van de tweede helft van de 18de eeuw vrij grote hoeve, eind de jaren 1860 uitgebreid, in opdracht van toenmalige burgemeester A. Vanderstraeten. Tot 1934 was het gemeentehuis hier gevestigd. Baksteenbouw van tien traveeën met verankerde geelgeschilderde gevel met tandlijst onder zadeldak.


ID: 142793 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mullemstraat (Oudenaarde)
Georiënteerde kerk met in kern romaanse kruisingstoren. Kerkhof met witgeschilderde bakstenen kerkhofmuur met in het midden, zowel aan de kerkhofzijde als de straatzijde, een calvarie kruisbeeld. De stichtingsdatum van de kerk is onbekend maar wordt gesitueerd in de 12de eeuw. De oorspronkelijke romaanse kerk werd aangepast circa 1615-1625 met de bouw van het koor, kapel en schip. In 1952 werd door architect H. Vaerwyck-Suys de toren gerestaureerd. Deze werd volledig afgebroken en heropgebouwd met de oude stenen.


ID: 142779 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mullemstraat 1 (Oudenaarde)
Schoolgebouw en schoolmeesterwoning van eind de jaren 1860, vanaf 1934 tijdelijk gebruikt als gemeentehuis. Vroegere schoolmeesterwoning met verankerde geelgeschilderde lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen. Ten westen, lager vroeger schooltje met tandlijst; vijf traveeën geritmeerd door grote rondbogige vensters gevat in dito geprofileerde baksteenbanden.


ID: 142780 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mullemstraat 11 (Oudenaarde)
Omwalde voormalige pastorie, minstens uit eerste kwart 19de eeuw, met grote beboomde tuin gelegen in een dal ten noorden achter de kerk. e bereiken ten oosten van de kerk, via gietijzeren toegangshek tussen bakstenen pijlers naar een pad leidend tot een brugje met bakstenen leuning en klein toegangsgebouw, van eind de jaren 1860, onder zadeldak.


ID: 142781 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mullemstraat 12 (Oudenaarde)
Aan straat gelegen boerenarbeiderswoning één geheel vormend met nummer 13 uit tweede helft 19de eeuw, uitgebreid eind 1890. Verankerde geelgeschilderde gevel met tandlijst op gepikte plint. van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 142782 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mullemstraat 13 (Oudenaarde)
Boerenarbeiderswoning uit de tweede helft van de 19de eeuw en uitgebreid eind 1890 één geheel vormend met nummer 12. Verankerde geelgeschilderde gevel van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Rechter zijgevel met licht getoogd zoldervenster en kleine oculus op begane grond. Aanleunend lager gebouw onder zadeldak.


ID: 142783 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mullemstraat 15 (Oudenaarde)
Aan de straat gelegen, zuidelijk georiënteerde boerenwoning van eind 1830 en uitgebreid circa 1870. Geelgeschilderde verankerde bakstenen gevel met tandlijst op gecementeerde gepikte plint, van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 142784 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mullemstraat 17 (Oudenaarde)
Achterin met gras begroeid en beboomd erf gelegen tweegezinsboerenwoning uit het tweede kwart van de 19de eeuw, heden één woning. Verankerde geelgeschilderde gevel met tandlijst op gepikte plint; acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten zuidwesten, bakhuis met geelgeschilderde gevel op gepikte plint onder zadeldak.