Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142870 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Leopoldstraat 89 (Oudenaarde)
In 1948-49 werd onder leiding van architect J. Hebbelynck en stadsingenieur L. Verboven het voetbalveld uitgebouwd tot sportcentrum met een oefenterrein en uitgebreide accommodaties.


ID: 142874 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rekkemstraat (Oudenaarde)
Achterin gelegen bakstenen bakhuis van het samengestelde type onder pannen zadeldaken, waarschijnlijk uit midden 19de eeuw.


ID: 142871 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rekkemstraat 3 (Oudenaarde)
Deels vervallen hoeve van het semigesloten type waarschijnlijk uit eind 19de eeuw. Gewitte bakstenen hoevegebouwen voornamelijk onder pannen zadeldaken, de voornaamste aansluitend rondom rechthoekig erf.


ID: 142875 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Remparden 66 (Oudenaarde)
Beeldbepalend hoekhuis van 1914 op het kruispunt van Remparden, J.J.Raepsaetplein en Jules Lacroixstraat; hoektuintje met ijzeren afsluiting. Typische baksteenbouw van twee bouwlagen onder pseudomansardedak met oeils-de boeuf.


ID: 142876 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Reytstraat 101 (Oudenaarde)
Grote historische hoeve van het semigesloten type met vierkante aanleg. Bakstenen hoevegebouwen, voornamelijk daterend uit de 17de en de 18de eeuw. Boerenwoning en paardenstallen; dwarsschuur binnenin met inscriptie 1606 op latei van poort en lagere bedrijfsvleugels met koestallen onder snijdende zadeldaken. Kleine rondboognis voor heiligenbeeld in straatgevel. Lage en kleine knechtenwoning. en aangepast bakhuis.


ID: 142877 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Reytstraat 233 (Oudenaarde)
Huis van twee bouwlagen en drie traveeën onder schilddak, van circa 1930, met art-decogetinte oranje bakstenen voorgevel met gecementeerde gevelelementen.


ID: 142878 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Reytstraat 255 (Oudenaarde)
Hoeve, café en gemeentehuis, naar verluidt sinds circa 1830 als dusdanig gebruikt tot de fusie in 1971. Boerenburgerhuis van zeven traveeën onder zadeldak, van oorspronkelijk één bouwlaag met toevoeging van bovenverdieping en aanpassing onder andere van voorgevel circa 1930.


ID: 142879 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ronsen Heerweg 2 (Oudenaarde)
Aan de straat gelegen boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, waarschijnlijk uit de tweede helft van de 18de eeuw en half schuilgaand achter kleine omhaagde laagstamboomgaard. Ten zuidwesten, zijdelings aan de Sleegstraat palend verlengd bakstenen bakhuis onder pannen zadeldak.


ID: 142880 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ronsen Heerweg 66 (Oudenaarde)
Hoeve waarvan de bedrijfsgebouwen deels gesloopt zijn. IJzeren toegangshek aan hekpijlers. Ruime boerenwoning van zeven traveeën, onder zadeldak. Vlechtingen in de zijpuntgevel als rest van een minstens 18de-eeuwse kern, doch met 19de-eeuwse aanpassingen. Haakse, gewitte bakstenen vroegere dwarsschuur op het voorerf.


ID: 142882 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Roosstraat 3 (Oudenaarde)
Hoeve, vermeldenswaardig als rest van site met samengestelde walgrachten aan de rand van de kouter en ten oosten van de Oossebeek. Aanvankelijke vierkante omgrachting van het woonhuis voor minder dan de helft behouden namelijk aan de noordwest- en noordooostzijde. Vrij sterk vernieuwd bakstenen boerenhuis met min of meer bewaard volume en lengte van vijf traveeën. Grote vroegere bakoven, waarschijnlijk nog uit de 18de eeuw.