Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142893 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Serpentsstraat 2 (Oudenaarde)
Groots onderkelderd herenhuis, gebouwd circa 1910 achterin grote volledig ommuurde beboomde tuin. Zeven traveeën en twee bouwlagen gescheiden door een geprofileerde cordon onder gewolfd schilddak. Bakstenen lijstgevel met muizentand, klassiek hoofdgestel en hoeklisenen, versierd met gele baksteenlijsten op gecementeerde plint.


ID: 142894 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Serpentsstraat 8 (Oudenaarde)
Monumentale villa in eclectische stijl van 1913 in beboomde tuin afgesloten door heg. Onderkelderd bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen en oeils-de-boeuf. Rechthoekig grondplan met ten westen, flankerende polygonale traptoren onder piramidaal dak met belvedère.


ID: 142895 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amelbergastraat 1 (Oudenaarde)
Pastorie, staand op een oud vroeger boerenerf waarvan het huis midden 19de eeuw werd vergroot. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak uit midden 19de eeuw, ingeplant opzij van ruime tuin, bij testament in 1897 geschonken aan de kerkfabriek om te dienen als pastorie. Aan de straat tuin afgesloten door bakstenen muur van 1909 en muur met hekwerk; een breed en smal ijzeren toegangshek, beide tussen bakstenen hekpijlers met hardstenen dekplaat.


ID: 142896 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Hilariuslindestraat 5 (Oudenaarde)
Aan de straat gelegen hoeve met losse bestanddelen minstens uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Ten noordwesten, boerenwoning met licht getoogde deur met bakstenen omlijsting uit de 18de eeuw en zijgevel met vlechtingen. Ten oosten, stal onder mank zadeldak met gewitte gevels. Ten zuidoosten, dwarsschuur. Ten zuidwesten, stal en bakhuis onder verspringend zadeldak.


ID: 142897 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Jozefsplein (Oudenaarde)
Nieuwe parochiekerk in de wijk Eindries, grotendeels verkaveld na de Tweede Wereldoorlog. Bakstenen gebouw onder leien zadeldak met galerij en aangebouwde vierkante toren, gebouwd in 1958-59 naar ontwerp van architecten Maurice Vossaert en André Platel.


ID: 142898 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Laurentiusstraat 1-3 (Oudenaarde)
Twee gelijkaardige aaneenpalende bakstenen arbeiderswoningen van twee traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 142900 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Salvatorsstraat (Oudenaarde)
Archeologisch park van Ename - Stichting De Boever Opgravingsterrein van circa 11 hectare begrensd ten westen door de rechter oever van de gekanaliseerde Schelde, ten noorden door de Lotharingenstraat, ten oosten door landbouwgronden palend aan de muur van de vroegere abdijtuin die tevens de achterzijde van de bebouwde percelen aan de westkant van de Abdijstraat begrenst, ten zuiden door de Sint-Salvatorsstraat en het tracé van een gedempte Schelde-meander.


ID: 142899 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Salvatorsstraat 5 (Oudenaarde)
Achterin staand vrij hoog rechthoekig bakstenen gebouwtje van twee traveeën diep, onder zadeldak, voorheen horend bij de Sint-Salvatorsabdij. jKorenwatermolen, opgericht vermoedelijk in de jaren 1870, partieel verscholen achter elektriciteitscabine van circa 1925. Resten van achter aangebouwd L-vormig bakstenen landelijk bedrijfsgebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw, vroeger onderdeel van de grote hoeve met brouwerij, stokerij en maalderij.


ID: 142905 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Walburgastraat (Oudenaarde)
Oorspronkelijk ingeplant aan de buitenbochtzijde van de inmiddels gedempte scherpe Scheldebocht. Tot 1784 met omringend kerkhof, sinds protestants bewind in 1580 bebouwd met talrijke kleine huisjes. Geoosterde, heden volledig vrijstaande kerk met massieve vierkante westtoren van 88 meter.


ID: 142906 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Walburgastraat (Oudenaarde)
Openbare Baden, gebouwd in opdracht van O. Gevaert naar ontwerp van architect Alphonse Vossaert, in 1902 ten zuiden van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal. Schermgevel in historiserende stijl met kantelenrij, volledig van Doornikse steen, drie traveeën en één bouwlaag geflankeerd door vierkante pijlers onder piramidaal dak.