Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 142952 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vogelzang 2 (Oudenaarde)
In L-vorm opgerichte hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw, met ijzeren toegangshek aan dito pijlers. Boerenwoning van vroeger vijf traveeën, in kern mogelijk ouder. Haakse hogere dwarsschuur onder pannen zadeldak met toegevoegde dakoverstek. Links rondboognis in grijze bakstenen omlijsting voor heiligenbeeld.


ID: 142954 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Volkegemberg 45 (Oudenaarde)
Geïsoleerd laag boerenhuisje niet zichtbaar vanaf de straat, gelegen aan een pad parallel aan Volkegemberg. Breedhuis van vier traveeën onder pannen zadeldak, minstens uit begin 19de eeuw.


ID: 142955 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Volkegemberg 70 (Oudenaarde)
Haaks ingeplant dorpshuis met omhaagde voortuin en toegangshek tussen gewitte gemetste vierkante hekpijlers. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, voorheen boerenhuis van anderhalve bouwlaag verhoogd tot twee bouwlagen en aangepast in begin 20ste eeuw. Rechts aansluitende L-vormige lagere vroegere bedrijfsvleugel en bewaarde bakoven onder lessenaarsdak tegen de zijgevel van de haakse vleugel.


ID: 142956 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Volkegemberg 9-11 (Oudenaarde)
Gemeenteschool met onderwijzerswoning, later tevens gemeentehuis. Typische dorpsschool uit de tweede helft van de 19de eeuw in baksteenarchitectuur, hier met sobere representatieve kenmerken. Alleenstaand langwerpig gebouw onder pannen zadeldaken, samengesteld uit een dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën en rechts aangebouwde vleugel met klaslokalen van één bouwlaag en vier traveeën.


ID: 142957 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vontstraat 1 (Oudenaarde)
Het huidige pand, voormalig gemeentehuis, dateert van 1930 en werd in laatneogotische stijl gebouwd in opdracht van burgemeester Dr. C.L.H. De Wolf. De plannen dateren reeds uit 1909 en zijn van de hand van architect A. Massez. Ingehuldigd in 1932. Noordelijke voorgevel geaccentueerd met dubbele bordestrap en drie wapenstenen. Ronde traptoren in de oksel, onder spitsdak met rondboogfries.


ID: 142958 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vontstraat 50 (Oudenaarde)
Herberg uit de tweede helft van de 18de eeuw. In 1783 slechts één vleugel, tijdens de 19de eeuw uitgebreid tot U-vormig bakstenen geheel van twee bouwlagen onder pannen bedaking met verankerde en gewitte gevels op gepikte plint.


ID: 142959 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Voorburg 12 (Oudenaarde)
Burgerhuis, gebouwd in 1923 naar ontwerp van A. Van Ommeslaeghe op de plaats van een oudere woning. Bak- en zandsteenbouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl met gevels van vier en vijf traveeën en twee bouwlagen. Dakvenster en -kapellen met in- en uitgezwenkte geveltoppen.


ID: 142960 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Voorburg 3 (Oudenaarde)
Neotraditioneel burgerhuis gelegen aan een niet gedempt gedeelte van de Burgschelde; opgetrokken in de jaren 1920 na vernietiging van de oorspronkelijke woning tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bak- en natuurstenen constructie geïnspireerd op de regionale bak- en zandsteenarchitectuur uit de 17de eeuw.


ID: 142961 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Walkenaarsweg 2 (Oudenaarde)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen in U-vorm uit begin 19de eeuw. Baksteenbouw onder zadeldaken. Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag; naar verluidt tot 1940 met stro bedekt en sedertdien met halve bouwlaag verhoogd. Ten zuidwesten, stallen met brede dakoverstek; jaarankers 1839 en armpomp in de rechter zijgevel. Ten noordoosten, stallen van na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 142962 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wallestraat 161 (Oudenaarde)
Voormalige hofstede en herberg, reeds vermeld in 1538 en voorkomend op de kaart van J. Bale van 1661-63. Vroeger grotere hoeve van het semigesloten type, in de tweede helft van de 19de eeuw gereduceerd tot een L-vormig gebouwencomplex. Lange boerenwoning van zes traveeën onder hoog pannen zadeldak, heden met 19de-eeuws uitzicht doch oudere kern.